Haberler

ABD, İran'a Yönelik Yaptırımlarımlarını Azaltıyor

Güncelleme:

ABD, yurtdışında bulunan İran'a ait dondurulmuş fonları Kongre'deki dirence rağmen serbest bırakmaya hazırlanıyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yönetimi ile yeni bir müzakere sürecine giren ABD, yurtdışında bulunan İran'a ait dondurulmuş fonları Kongre'deki dirence rağmen serbest bırakmaya hazırlandığı iddia edildi.

JOHN KERRY VAAT ETMİŞTİ

Eylülde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, nükleer programında atacağı somut adımlar karşılığında İran'ın üzerindeki ekonomik yaptırımları azaltmayı vaat etmişti.

PETROL SATIŞINA İZİN VERECEK

Başkan Obama'nın bu nedenle İran'ın yurtdışında petrol satışına izin vererek yılda 50 ila 75 milyar dolar arasında bir geliri serbest bırakmak istediği öğrenildi. Obama'nın bu adımına Cumhuriyetçiler karşı çıkıyor. Tartışmalı haberleriyle bilinen DEBKAfile sitesi ise Obama'nın muhalefete karşı özel yetkili Başkanlık emirlerini kullanacağını iddia etti.

AŞAMA AŞAMA YAPILACAK

Amerika bunu aşama aşama yapmayı planlıyor. Amerika'nın bu kararı almasında, Cenevre'de İran'ın nükleer programıyla ilgili yapılan görüşmelerde izlediği tutum etkili oldu. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, İran'ın bu görüşmelerde kayda değer düzeyde ciddi davranış sergilediğini söylemişti.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ TEMKİNLİ

Ancak bugün açıklama yapan diğer Beyaz Saray sözcüsü Bernadette Meehan, hangi tür yaptırımların hafifletileceğinin görüşülmesi için erken olduğunu bildirdi. Meehan, İran "anlamlı, şeffaf ve teyit edilebilir" adımlar atmadan, Amerika'nın yaptırımları hafifletmeyi düşünmeyeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Barack Obama Beyaz Saray İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title