Haberler

ABD İran'a Yeni Yaptırım Planlıyor

ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırımlar koymayı planladığı bildirildi.

ABD yönetiminin İran'a yönelik yeni yaptırımlar koymayı planladığı bildirildi.

Yeni yaptırımların özellikle ticari bankaları ve paravan şirketleri hedef alacağı ancak ülkenin gaz ve petrol sektörü ile merkez bankasına yönelik yaptırımların şimdilik düşünülmediği ifade edildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun İran'ın nükleer programı ile ilgili açıkladığı raporun ardından konuşan bir ABD'li yetkili, "Sanırım İran'a yönelik yaptırımların arttığını göreceksiniz' dedi. Adı açıklanmayan yetkili, "Biz her türlü açığı kapatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

ABD'nin uyguladığı yaptırımların çok kapsamlı olduğunu belirten yetkili,

"çok hassas bir konu" diye nitelendirdiği gaz ve petrol sektörü dışında pek bir açık bırakılmadığını söyledi.

"Henüz oraya gelmedik" diye konuşan ABD'li yetkili, ülkenin önemli gelir kaynağı olan petrol ve gaz ihracatından elde edilen kazancın tutulduğu merkez bankasının da "henüz masada olmadığını" ancak bu durumun değişebileceğini ifade etti.

ABD'nin bu planlarına rağmen, BM Güvenlik Konseyi'nin İran'a karşı yeni yaptırım kararı alması ihtimali zayıf görünüyor. Rusya ve Çin'in böyle bir karara itiraz edeceği ve ABD'yi kendi yaptırımlarını uygulamak zorunda bırakabileceği belirtiliyor. - WASHINGTON

Kaynak: AA / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title