Haberler

ABD, Irak'ta Çıkış Arıyor

Irak İçin Formül Arayışlarını Sürdüren Bush Yönetimi, ABD ve Irak'a Komşu Ülkelerin Bağdat'ta Bir Toplantı Düzenlemesini, Toplantıda Türkiye'nin de Hazır Bulunmasını İstiyor.

Irak için formül arayışlarını sürdüren Bush yönetimi, ABD ve Irak’a komşu ülkelerin Bağdat’ta bir toplantı düzenlemesini, toplantıda Türkiye’nin de hazır bulunmasını istiyor.

Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD, Birleşmiş Milletler’in de hazır bulunacağı bir Irak toplantısının Bağdat’ta yapılmasını istiyor. Haberde Washington’un toplantıya ABD’nin yanı sıra Türkiye, İran, Suudi Arabistan gibi Irak’ın “etkili komşularının” da katılmasını amaçlıyor. Toplantının “Irak’ın istikrara kavuşturulması” amacı taşıdığı bildiriliyor.

Söz konusu teklifin, ABD’nin BM Büyükelçisi Zalmay Halilzad tarafından ortaya atıldığı kaydedildi. Haberde Halilzad’ın, “Iraklıların biraraya gelmesi için bölgesel yardıma ihtiyaç var. Bizim için bunu yapmak çok zor” dediği ifade edildi.

Washington Post, ancak geçen Kış Irak politikasını gözden geçiren ABD’nin Irak’a komşu olan Türkiye, İran, Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Suriye’den henüz önemli bir destek göremediğini yazdı.

Gazete, Halilzad’ın söz konusu bir toplantıda BM adına İsveçli Staffan De Mistura’nın katılabileceğini yazdı. Mistura’nın daha önce BM için Lübnan, Irak ve diğer pek çok sorunlu bölgede görev yaptığı bildirildi.

Ancak haberde Bağdat’ın Mistura’dan çok daha önce Irak’ta BM adına görev yapan Romanyalı Radu Onofrei ismi üzerinde durduğu kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title