Haberler

ABD, Irak'ta 25 Bin Kişiyi Gözaltında Tutuyor

Irak'taki ABD Ordusunun, Bu Ülkede Yaklaşık 25 Bin Kişiyi Gözaltında Tuttuğu, Geçen Yıla Göre Bu Yıl Gözaltına Alınanların Sayısının 10 Bin Daha Fazla Olduğu Bildirildi.

Irak'taki ABD ordusunun, bu ülkede yaklaşık 25 bin kişiyi gözaltında tuttuğu, geçen yıla göre bu yıl gözaltına alınanların sayısının 10 bin daha fazla olduğu bildirildi.

Amerikalı komutanlardan Tümgeneral Douglas M. Stone, ABD ordusunun elinde gözaltında 25 bini aşkın kişinin bulunduğunu açıklayarak, gözaltında daha fazla kişiyi tutacak fiziki olanakları olduğunu da söyledi.

Irak genelinde günde ortalama 60 kişinin gözaltına alındığını anlatan Amerikalı komutan, gözaltındakilerin yüzde 83'ünün Sünni, yüzde 16'sının Şii Iraklı olduğunu kaydetti.

Gözaltındakilerin yaklaşık 860'ının 17 yaşında ya da daha küçük olduğu belirtilirken, gözaltındaki kadınların sayısı konusunda bilgi verilmedi.

Amerikalı komutan, gözaltındakilerin yaklaşık 280'inin, aralarında Mısırlı, Suriyeli, İranlı ve Suudi Arabistanlının bulunduğu yabancılar olduğunu söyledi.

Ortalama gözaltı süresinin 300 gün olduğunu kaydeden Stone, bazılarının birkaç hafta, bazılarının iki yıldan fazla gözaltında kaldığını anlattı.

Stone, günde gözaltındaki 50 Iraklının Ramazan ayı dolayısıyla, ABD ve Irak güçlerine saldırmayacakları taahhüdü alınarak salıverildiğini de söyledi.

ABD'nin Ramazan ayı dolayısıyla salıverdiği gözaltındakilerin sayısının 1400'ü bulduğu, bu uygulamanın Ramazan sonuna kadar devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title