Haberler

ABD, Irak'ın PKK'ya Karşı Acilen Harekete Geçmesini İstedi

Beyaz Saray, Bağdat Hükümetine Çağrıda Bulunarak, PKK Teröristlerinin Kuzey Irak Topraklarını Kullanmasını Engellemek İçin Acilen Harekete Geçmesini İstedi.

Beyaz Saray, Bağdat hükümetine çağrıda bulunarak, PKK teröristlerinin Kuzey Irak topraklarını kullanmasını engellemek için acilen harekete geçmesini istedi.

Beyaz Saray sözcülerinden Tony Fratto, ABD yönetiminin tüm taraflarla irtibat halinde olduğunu belirterek, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bu saldırıları sert bir şekilde kınıyoruz. PKK bir terör örgütüdür. Bu örgüte karşıyız. Irak hükümeti de karşı" dedi.

Fratto, "Irak hükümetinin PKK'nın eylemlerini durdurmak için acilen harekete geçmesini istiyoruz. Türk yönetimi, Kürt yönetimi ve Irak yönetimi ile irtibat halindeyiz" şeklinde konuştu.

"Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nı görüşmelerde bulunmak üzere Kürt bölgesine göndermesinin iyi bir işaret olduğu düşünüyoruz. Fakat icraat görmek istiyoruz. PKK bu saldırıları durdurmalı" diyen Fratto, ABD'nin PKK'ya karşı mücadelede Türk hükümeti ile istihbarat paylaşımı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Fratto, "Sınırda daha geniş bir askeri eylem görmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Fratto, muhtemel bir ABD harekatı konusunda sorulan bir soruya ise cevap vermeyerek topu Savunma Bakanlığı'na attı.

(AFP-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title