Haberler

"ABD, Irak'ı Üç Özerk Bölgeye Ayırmayı Düşünüyor"

İngiltere'de Yayımlanan Sunday Times Gazetesi, ABD'nin Irak'ta Çıkmazdan Kurtulmak İçin Ülkeyi Üç Ayrı Özerk Bölgeye Ayırma Planı Yaptığını Öne Sürdü.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Times gazetesi, ABD'nin Irak'ta çıkmazdan kurtulmak için ülkeyi üç ayrı özerk bölgeye ayırma planı yaptığını öne sürdü.

Gazetenin web sitesinde Sarah Baxter imzasıyla yayımlanan makalede, "iyi haber alan" kaynaklara göre, eski ABD Dışişleri Bakanı James Baker ile Demokrat Parti'den Lee Hamilton'un başında olduğu Irak Çalışma Grubu adlı bağımsız komisyonun, hazırlayacağı bir raporla, gelecek ayki Kongre seçimlerinden sonra Irak'ın üç özerk bölgeye ayrılmasını önereceği belirtildi.

Komisyonunun Irak'ın Şii, Sünni ve Kürt bölgeleri olarak ayrılmasının tek alternatif olduğunu düşündüğü ve Baker'ın bunu "böl ve yönet" veya "yolu sürdürme" olarak adlandırdığı kaydedilen makalede, komisyonun bölünmeyi, kitle halinde adam kaçırmanın arttığı, polisin bile giderek artan cinayetlerin sorumlusu olabileceği şüphesinin ağırlık kazandığı Irak'ta son şans olarak gördüğü iddia edildi.

Başkan Bush'un onayıyla Kongre tarafından kurulan Irak Çalışma Grubunun bu konuda henüz son kararını vermediğini belirten İngiliz gazetesi, buna karşın Amerika'nın artık Irak'a daha fazla asker gönderemeyeceğini ve hiçbir gelişme işareti yokken kayıpların artmasını kabul edemeyeceğini kaydetti. Gazete, Irak'ta belirsiz bir süre çok fazla sayıda asker bulundurmak yerine, Irak güvenlik güçlerine daha fazla üst düzey Amerikalı askeri danışman sağlanması konusunda uzlaşma bulunduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title