Haberler

ABD ile Venezuela Arasında Üst Düzey Temas

Ülkeleri arasında gerilim bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tarihi barış anlaşmasına tanıklık etmek için bulundukları Kolombiya'da görüştü.

Ülkeleri arasında gerilim bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tarihi barış anlaşmasına tanıklık etmek için bulundukları Kolombiya'da görüştü.

ABD karşıtı söylemleriyle bilinen Maduro ile Kerry, Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış anlaşması imza töreninin yapıldığı Cartagena kentinde ilk kez bir araya geldi.

Kerry, görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "çatışmacı değil, yapıcı olmak istedikleri" belirterek, Venezuela'daki olaylardan derin endişe duyduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise ikilinin görüşmesine ilişkin açıklamasında, ABD yönetiminin Venezuela halkının iyiliğini istediğini ifade etti.

Bakan Kerry'nin milyonlarca Venezuelalıyı etkileyen ekonomik ve siyasi zorluklarla ilgili ABD'nin endişelerini dile getirdiğini aktaran Kirby, "Devlet Başkanı Maduro'ya bu zorlukları aşmak için muhalefet liderleriyle yapıcı şekilde çalışma çağrısı yaptı." ifadesini kullandı.

Kirby, Kerry ve Maduro'nun ikili görüşmeleri devam ettirme konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinin içinde bulunduğu ekonomik krizin sorumluluğunu ABD'ye yüklüyor. Maduro, Washington yönetiminin Venezuela'ya karşı "ekonomik savaş" yürüttüğünü, hükümetini devirmek istediğini savunuyor. Muhalefet ise ülkedeki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları sosyalist devlet başkanının bir an önce görevden ayrılmasını ve erken seçime gidilmesini istiyor.

Görev süresi gelecek yıl sona erecek Maduro, yardımcılığını yaptığı sosyalist lider Hugo Chavez'in hayatını kaybetmesinin ardından 15 Nisan 2013'teki seçimde 7,5 milyon oy alarak iktidara gelmişti. Politikaları, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilen Maduro yönetimine karşı 12 Şubat 2014'te patlak veren gösterilerde 43 kişi yaşamını yitirmişti.

ABD, Venezuela'nın en büyük ticaret ortağı konumunda bulunuyor ancak iki ülke arasında diplomatik ilişkiler son yıllarda gergin seyrediyor. Hugo Chavez'in 1999'da iktidara gelmesinden sonra ABD ile Venezuela arasında ilişkiler dönem dönem gergin devam etti. ABD ile Venezuela, karşılıklı olarak büyükelçi bulundurmuyor, ilişkileri maslahatgüzar seviyesinde sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry John Kirby Kolombiya Venezuela Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title