Haberler

ABD ile Krize Neden Olan Andrew Brunson kimdir?

Güncelleme:

ABD - Türkiye krizi sonrasında, dolar rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. ABD ile krize neden olan papaz papaz Andrew Brunson ise merak konusu oldu. Peki, Andrew Brunson kimdir, neyle suçlanıyor? İşte, detaylar..

Terör örgütleri FETÖ VE PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 aralık 2016'da tutuklanan ABD'li papaz Brunson Türkiye - ABD arasında krize neden olmuş ABD ve Türkiye karşılıklı olarak yaptırım kararları almıştı. Yaptırım sonrası dolar rekor kırarken krize sebep olan papaz Brunson merak konusu oldu. Peki, Andrew Brunson kimdir, neyle suçlanıyor? İşte, detaylar..

BRUNSON NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

Pastör Brunsan 2016'nın Ekim ayında eşiyle birlikte ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan Brunson ve eşi Norine Brunson, 13 gün sonra serbest bırakılmıştı. Pastör Brunson, FETÖ yapılanmasına üye olduğu gerekçesiyle tutuklandı.Basında yer alan haberlerde, Pastör'ün bir gizli tanığın verdiği ifade doğrultusunda tutuklandığı bildirilmişti.

ABD ile Krize Neden Olan Andrew Brunson kimdir?

Pastör Brunson,Ağustos 2017'de, İzmir F Tipi Cezaevi'nde yatmakta olduğu sırada bu kez de "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından da tutuklanması talep edildi.

Pastör Brunson, Ağustos 2017'de bir kez daha tutuklanması isteminin değerlendirildiği duruşmada verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 7 Mayıs 2018'deki duruşmada da tahliye talebi kabul görmedi.

TANIMIYORUM DEDİĞİ FETÖ İMAMI İLE 293 GÖRÜŞME

Brunson'ın ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilen iddianamede, cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti. Teknik incelemede de sanık Brunson'ın, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ'nün sözde Ege bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edildi.

ABD ile Krize Neden Olan Andrew Brunson kimdir?

PAPAZ ANDREW BRUNSON KİMDİR?

Tam adı Pastör Andrew Craig Brunson olan papaz, 1968 yılında doğmuştur. Sırasıyla Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesilerinden mezun oldu.

Norine Brunson ile evli olan Pastör Brunson'un bu evliliğinden Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.

ABD ile Krize Neden Olan Andrew Brunson kimdir?

BRUNSON 2011'DE VURULMUŞTU

Papaz Brunson, 11 Nisan 2011'de Alsancak'taki Protestan Diriliş Kilisesi avlusunda sohbet ederken, Manisalı Mehmet Ali Eren tarafından silahla vurulmuştu. Brunson hafif yaralanmıştı. Saldırgan, Brounson'u vurduktan sonra "Vatan haini iki kiliseyi bombalayacağız. Bunun hesabını El Kaide soracak" diye bağırmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Andrew Brunson Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title