Haberler

ABD İkiyüzlülüğünü Konuşturdu! "İlk Kürdistan Büyükelçisi"ni Seçmiş Bile

Güncelleme:

Referandumdan günler önce Kerkük'te yapılan gizemli toplantıda, ABD'nin sözde "İlk Kürdistan Büyükelçisi"ni belirlediği ve toplantıya da bu sıfatla Peter Galbraith'ı gönderdiği ortaya çıktı.

Barzani yönetimine son ana kadar "referandumu ertele" çağrısı yapan ancak sandıklar kurulmadan iki gün önce "referanduma karar verilirse engellemeye gücümüz yetmez" açıklamasıyla gerçek niyetini ortaya koyan ABD, sahnede oynadığı oyunun geri planında başka bir senaryoyu ortaya koymuş.

SIR TOPLANTI

İsrail'e bağlı Kürdistan planının mimarları, referandumdan birkaç gün önce Kerkük'te buluşmuştu. Barzani'nin danışmanı Hoşyar Zebari'nin Kerkük'te evinde yapılan sır toplantıya katılan isimlerden biri, geçmişiyle oldukça fazla dikkat çekiyor. O isim Peter Galbraith.

"ABD'NİN İLK KÜRDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ"

Milliyet yazarı Özay Şendir Galbraith ile ilgili bilgileri köşesinden şu şekilde aktardı:

"Peter Galbraith, bir sürü yerde "ABD'nin ilk Kürdistan Büyükelçisi olacak kişi" diye tanımlanıyor. İlk olmaya alışkın, Yugoslavya dağıldıktan sonra da Hırvatistan'da görev yapan ilk ABD elçisi Doğu Timor'dan tutun da Afganistan'a kadar bir sürü yerde çalışmış. Saddam'ın Iraklı Kürtlere karşı kimyasal silah kullanmasının ardından bölgeye ilgi duymaya başlamış ya da başlatılmış biri.

NORVEÇ'İ O İKNA ETTİ

Barzani ailesinin danışmanı, Norveç petrol şirketini Kuzey Irak'ta petrol aramaya ikna eden kişi aynı zamanda.

ROMA'DA TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN İLE GÖRÜŞEN 2 KİŞİDEN BİRİ O

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın Roma'da saklandığı günlerde CIA ile Öcalan'la görüşme yapmak için İtalya'ya giden iki kişiden biri sözünü ettiğim adam.

2007'de yazdığı "Irak'ın Sonu" kitabından beri Kürtlerin ayrılığını savunuyor.

New York Times, The Guardian gibi gazetelere bu fikri savunan bir sürü makale yazdı.

Temmuzda Kongre binasında düzenlenen, "Kürdistan, ABD'nin Stratejik Müttefiki" konferansının baş konuşmacılarından biri.

Sahne önünde ABD referanduma karşı, Peter Galbraith de ülkesinin bu politikasını mutlaka değiştireceğini söylüyor.

Yazdıkları hâlen ABD Ulusal Güvenlik referans kitaplar listesinde yer alan birinden söz ediyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mesut Barzani Kerkük Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title