Haberler

ABD Helikopterleri Kürt Karakolunu Bombaladı

Amerikan Savaş Uçakları ve Helikopterlerinin Irak'ın Diyala Bölgesindeki Peşmerge Karakolunu Yanlışlıkla Bombalaması Sonucu 4 Kürt Polisin Öldüğü Bildirildi.

Amerikan savaş uçakları ve helikopterlerinin Irak'ın Diyala bölgesindeki peşmerge karakolunu yanlışlıkla bombalaması sonucu 4 Kürt polisin öldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde keşif uçuşu yapan ABD savaş uçakları ve helikopterleri, Diyala'ya bağlı Celavla ilçesindeki Karatepe kasabasında şüpheli gördükleri peşmerge karakolunu bombaladı. Stratejik bir noktada bulunan karakola yanlışlıkla havadan uçak savarlarla yapılan bombalı saldırıda 4 Kürt polis ölürken, 8 polisin ise ağır yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan Irak'ın başkenti Bağdat'ta kurmayları ile 3. kez bir araya gelen Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Kuzey Irak bölgesel yönetimi lideri Mesut Barzani, Kerkük referandumunu görüştü. Toplantı sonrası Kürt liderlerin, Kerkük referandumunun zamanında yapılması için Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) oluşacak ortak bir heyeti ABD'ye gönderme kararı aldığı öğrenildi.

(AYŞ-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title