Haberler

ABD Hava Kuvvetleri'nin Somali'deki Operasyonu

Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi, ABD Hava Kuvvetleri'nin Somali'nin Güneyindeki Operasyonunda El Kaide Terör Örgütü Militanı 8 Kişinin Öldürüldüğünü, 5'inin de Yakalandığını Söyledi.

Etiyopya Başbakanı Meles Zenawi, ABD Hava Kuvvetleri'nin Somali'nin güneyindeki operasyonunda El Kaide terör örgütü militanı 8 kişinin öldürüldüğünü, 5'inin de yakalandığını söyledi.

ABD'nin Somali'nin başkenti Mogadişu'da El Kaide militanlarına yönelik olduğu ileri sürülen saldırısı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Etiyopya Başbakanı Zenawi, ABD Hava Kuvvetleri'nin yaklaşık 20 kişilik El Kaide militanını hedef aldığını, bunlardan 8'inin öldürüldüğünü, 5'inin de yakalandığını ifade etti. Öldürülen ve yaralanan militanların kimliklerini açıklamayan Zenawi, "Saldırıda 20 terörist hedef alındı. 8'i ölü, 5'i de yaralı olarak ele geçirildi. Geri kalan 7 kişinin nerede olduklarını bilmiyoruz" dedi.

Etiyopya, geçtiğimiz günlerde Somali'de İslami güçlere karşı Somali hükümetini destekleyerek askerleriyle bu ülkeye girmişti.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title