Haberler

ABD, Hamaslı Olmayan Kabine Üyeleriyle Çalışmaya Hazır

ABD'nin, Yeni Filistin Ulusal Birlik Hükümetinin "Hamas'lı Olmayan" Üyeleriyle Çalışmaya Hazır Olduğu Belirtildi.

ABD'nin, yeni Filistin ulusal birlik hükümetinin "Hamas'lı olmayan" üyeleriyle çalışmaya hazır olduğu belirtildi.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği Sözcüsü, "Yabancı terörist örgütlerinin üyesi olmayan ama birlik hükümeti için çalışan kişilerle görüşeceğiz" dedi. Hamas'la iktidarı paylaşma kararına rağmen Washington'ın, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas ile bağlarını koruyacağını bildiren Büyükelçilik Sözcüsü, "Haniye'nin dünkü konuşmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık. Bu, Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarını açıkça kabul etmek için bir fırsattı ancak Haniye bunu yapmadı" dedi.

Hamaslı Başbakan Haniye, dünkü konuşmasında İsrail saldırılarına karşı direniş hakkının yasal olduğunu açıklamıştı.

Ortadoğu Dörtlüsü olarak adlandırılan Rusya, ABD, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler, ekonomik ambargonun kaldırılması için Filistin hükümetinin şiddetten vazgeçmesi, daha önce İsrail'le imzalanan anlaşmalara uyması ve İsrail'i tanımasını şart koşuyor.

Bu arada Abbas'ın ofisinden yapılan açıklamada, Filistinli liderin 24 Mart'ta Ramallah'ta, 26 Mart'ta ise Amman'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile biraraya geleceğini duyurdu.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title