Haberler

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Irak'a Sürpriz Ziyaret

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen'in, Iraklı Üst Düzey Yetkililer ve ABD'li Komutanlarla Görüşmek Üzere Dün Bağdat'ta Geldiği ve Başkentteki Temaslarını Sürdürdüğü Bildirildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen'in, Iraklı üst düzey yetkililer ve ABD'li komutanlarla görüşmek üzere dün Bağdat'ta geldiği ve başkentteki temaslarını sürdürdüğü bildirildi.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, Oramiral Mullen başkanlığındaki heyette, ABD Başkanı George W. Bush'a askeri konularda tavsiyelerde bulunan kuvvet komutanlıklarından üst düzey generallerin de yer aldığı bildirildi. Açıklamada, Oramiral Mullen'in ziyaretine ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

Bu arada gezinin, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Bağdat'a yaptığı tarihi ziyaretle aynı güne denk gelmesi dikkat çekti.

Bush dün yaptığı açıklamada, Ahmedinecad'dan dünyaya "terör ihracına son vermesini" istemiş ve Tahran'ın ABD askerleriyle mücadele eden milislere destek vermemesi çağrısında bulunmuştu.

(İHA-İB-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title