Haberler
BBC

Abd: Florida'da Bir Okul Öğrencilere Kurşun Geçirmez Malzeme Satıyor

Ülkenin güney doğusundaki Miami kentinde özel bir eğitim kurumu, silahlı okul baskınlarında kullanılmak üzere öğrencilere, kurşun geçirmez paneller satmaya başladı.

ABD'nin Florida eyaletindeki bir özel okul, silahlı okul baskınlarında öğrencilerin 'kendilerini koruyabilmeleri' için, onlara kurşun geçirmez paneller satmaya başladı.

120 dolara satılan bu panellerin okul çantalarına yerleştirilerek kullanılabileceği duyuruldu.

Florida Hristiyan Okulu yönetimi, bu kurşun geçirmez çantalar sayesinde öğrencilere, "daha yüksek seviyede koruma sağlamak istediklerini" açıkladı.

Okul müdürü George Gulla, yerel basına verdiği demeçte, "Böyle bir olaya yakalanıp, 'keşke' demektense hazırlıklı olmayı tercih ederim" dedi.

Silahlı baskın tatbikatı

Gulla, panellerin isteğe bağlı olarak satıldığını da söyledi.

Okul yönetimi silahlı okul baskınlarına yönelik tatbikatlar yaptığında, panellerin çantanın sırt yerine göğüs bölgesine takılmasını da tavsiye ediyor.

Amerika'da bazı firmalar kurşun geçirmez çanta üretiyor.

Pazar gecesi gerçekleşen ülkedeki son silahlı baskında, Teksas'taki bir kilisede, aralarında çocukların da olduğu

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Sandy Hook ilkokulunda 2012 yılında gerçekleşen ise 20'si çocuk 27 kişi yaşamını yitirmişti.

BBC

Florida Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title