Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rıce Rusya Yolcusu

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rus Meslektaşı Sergei Lavrov ile Görüşmek Üzere Gelecek Haftaya Moskova'ya Gidecek.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rus meslektaşı Sergei Lavrov ile görüşmek üzere gelecek haftaya Moskova'ya gidecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Dışişleri Bakanı Rice'ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmeler yapmak için gelecek hafta Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceğini açıkladı. McCormack gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD-Rusya stratejik ilişkileri hakkında konuşulacak birçok sorun var. Rice'ın gündeminde, Rusya'da demokrasinin yerleşmesi, füze savunma sistemleri ve nükleer çoğalmanın önlenmesi gibi konular bulunuyor" dedi. Rice'ın Ortadoğu'da herhangi bir ülkeye de uğrayabileceğine

işaret eden McCormack, bu yerin İsrail olmadığını, zira Rice'ın ajandasında gelecekte İsrail ziyaretinin bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rice'ın Ortadoğu Dörtlüsü liderleri ile Mısır'da henüz belli olmayan bir yerde buluşabileceğini ileri sürdü.

(AFP-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title