Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rıce, Barzani ile Görüştü

Irak'ın Kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile Görüştü.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığında yapılan görüşmeden sonra basına açıklamada bulunan Barzani, ''ABD-Irak güvenlik anlaşmasının, görüşmenin ana maddesi olduğunu'' söyledi.

''Anlaşmayı ayrıntılı olarak görüştüklerini'' belirten Barzani, Irak'ın ABD'nin anlaşmada hangi değişiklikleri yapmasını istediği konusunda açıklamada bulunmadı.

Aylardır üzerinde görüşülen ABD-Irak güvenlik anlaşmasıyla, Irak'taki Amerikan askerlerinin Aralık 2008'den sonraki statüleri belirlenecek.

Barzani, Rice ile görüşmesinde, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca bugün Irak'ın kuzeyinde icra edilen hava operasyonunun da ele alındığını belirterek, ''İki tarafın çıkarına olan olumlu gelişmeleri konuştuk'' dedi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title