Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin görüşmeler kapsamında Türkiye'ye geldi. Pompeo'nun uçağı, saat 09.40'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da Pompeo'yu kabul etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirmek üzere Türkiye'ye geldi. Pompeo'nun uçağı, saat 09.40'da Esenboğa Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da Pompeo'yu kabul etti. ABD Dışişleri Bakanı, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, POMPEO'YU KABUL ETTİ

Pompeo'nun uçağı saat 09.45 sıralarında Esenboğa Havalimanı'na indi. Moldova ziyareti için Esenboğa'da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li bakanı kabul etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın görüşmeye katıldı. Pompeo'nun yanında ise ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yer alıyor.

POMPEO, ÇAVUŞOĞLU İLE DE BİR ARAYA GELECEK

Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılması beklenmezken, ABD'li bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek. Pompeo'nun bu görüşme sonrası Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

Son Dakika! Brunson ve Kaşıkçı Krizleri Sonrası ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye'ye Geldi

POMPEO, KRAL SELMAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Pompeo, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad'a gitmişti. ABD'li Bakan burada Kral Selman bin Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir ile görüşmüştü.

Pompeo, temaslarında ABD'nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti.

Son Dakika! Brunson ve Kaşıkçı Krizleri Sonrası ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye'ye Geldi

"TÜRK VE SUUDİ YETKİLİLERLE YAKIN TEMASTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti.

Son Dakika! Brunson ve Kaşıkçı Krizleri Sonrası ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye'ye Geldi

MASADA BRUNSON VE CEMAL KAŞIKÇI KONULARI VAR

Pompeo'nun Türkiye ziyaretiyle ilgili ABD Dışişleri'iden daha önce yapılan açıklamada da, "Bakan (Pompeo) Papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına dair memnuniyetini belirtmek ve diğer ikili önemi olan konuları görüşmek üzere Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek." denmiş ve "Bakan ayrıca kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu görüşecek ve ABD'nin Türkiye'ye yaptığı soruşturma konusunda yardım teklifini yineleyecek." bilgisine yer verilmişti.

Son Dakika! Brunson ve Kaşıkçı Krizleri Sonrası ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye'ye Geldi

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title