Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Asya Pasifik Ülkelerini Ziyaret Edecek

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Çin ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 6 Asya Pasifik ülkesini ziyaret edeceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın, Çin ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 6 Asya Pasifik ülkesini ziyaret edeceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Clinton'ın, gezisi sırasında Güney Çin Denizi'ndeki bazı adaların aidiyeti konusunda Japonya ve Çin arasında yaşanan ihtilafı gündeme getirmesinin beklendiğini söyledi.

Gezisinin ilk durağı Cook adalarına 31 Ağustos Cuma günü gidecek Clinton, ardından ABD yönetiminin daha derin ilişkiler kurmak istediği Endonezya, Çin, Brunei ve Doğu Timor'a geçecek.

Clinton'ın Doğu Timor'a yapacağı gezi bir ABD dışişleri bakanının bu ülkeye yapacağı ilk ziyaret olması açısından önem taşıyor.

Söz konusu ülkelerde yapacağı temaslarının ardından Rusya'nın Vladivostok kentine geçecek Clinton, burada 8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu'na katılacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada da Clinton'ın, 4-5 Eylül tarihlerinde Pekin'i ziyaret edeceği bildirilmişti.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca / AP

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Hillary Clinton Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title