Haberler

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Welch, Abbas ile Görüştü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Ramallah'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Görüştü.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, Ramallah'ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüştü.

Mukata'da gerçekleştirilen Welch ile Abbas görüşmesinin yarın yapılacak olan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice-Abbas görüşmesi ve 19 Şubat Pazartesi günü düzenlenecek Rice-Abbas-Olmert görüşmesi öncesinde hazırlık mahiyetinde olduğu belirtildi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Filistin Başkanlık sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, görüşmenin Rice-Abbas görüşmesi öncesi hazırlık toplantısı olduğunu söyledi. Ebu Rudeyna, "Pazartesi günü yapılacak olan Rice-Abbas görüşmesiyle ilgili bir hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Olmert, Abbas ve Rice arasında gerçekleşecek zirveyle ilgili görüşüldü. Yarınki Rice ve Abbas görüşmesinde sadece Filistin-ABD ilişkileri konuşulacak" dedi.

İsrail ile ilişkiler Baş Müzakerecisi Saab Erakat da, "ABD'nin duruşu ile ilgili yeni bir şey yok. Yeni kurulacak hükümetle ilgili görüş belirtmediler. Hükümetin kuruluşunun ardından duruşlarını belirleyecekler. ABD, Ortadoğu dörtlüsünün şartlarını desteklemektedir. Abbas da İsrail ile daha önce yapılan anlaşmalara uyduğumuzu ve bunlardan vazgeçmediğimizi belirtti" şeklinde konuştu.

Mahmud Abbas ve Rice'ın yarın öğle saatlerinde görüşmesi ve saat 15.00 sıralarında da basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor. Pazartesi günü de Olmert-Abbas-Rice görüşmesi gerçekleştirilecek.

(AFP-EA-EA-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title