Haberler

ABD'den Türkiye'ye skandal S-400 tehdidi! Bir de Ankara'yı suçladılar

Güncelleme:

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD ile Türkiye arasında krize neden olan S-400'lerle ilgili Ankara'ya gözdağı verdi. Önceki ABD yönetimlerinin Patriot satışlarında çıkardığı sorunları göz ardı eden Kirby, Türkiye'nin Patriot alma şansı varken S-400'e yöneldiğini savunarak, "Bir kez daha S-400'ü muhafaza etmeme konusunda uyarıyoruz" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımı konusunda Washington ile Ankara arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamada bulundu.

"PATRİOT ALMA ŞANSLARI VARDI, S-400'Ü SEÇTİLER"

Kirby, " Türkiye'nin F-35 programındaki rolü hala askıda. Türkiye'yi bir kez daha S-400'ü muhafaza etmemesi konusunda uyarıyoruz" dedi. Türkiye'nin yıllar boyunca Patriot hava savunma sistemi alma imkanına sahip olduğunu öne süren Kirby, "Fakat bunun yerine Rusya'ya gelir, erişim ve etkinlik sağlayan S-400'ü seçtiler" ifadelerini kullandı.

Hava savunma sistemi almak için girişimlerde bulunan Türkiye, ABD'nin Patriot satışında pürüz çıkarmasının üzerinden Rusya'dan S-400 almıştı. Daha sonra ABD, Türkiye'yi F-35 programından çıkardığını duyurmuştu.

TRUMP, 'TÜRKİYE'YE SATMADILAR' DEMİŞTİ

Önceki ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasıyla ilgili Temmuz 2019'da kendisinden önceki Obama yönetimini suçlamıştı.

Barack Obama döneminde Türkiye'ye Patriot satılmaması dolayısıyla kendisinden önceki yönetimi eleştiren Trump, Türkiye'nin bundan dolayı Rusya'dan S-400 almaya yöneldiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Obama yönetimi onlara Patriot füzelerini satmadı. Türkiye bu füzeleri satın almak için çok uğraştı ancak satmadılar. Bunun üzerine Türkiye Rusya'dan füzeleri aldı. Bunun üzerine dönüp Türkiye'ye 'Tamam size Patriot'ları satacağız' dediler fakat o zaman Türkiye zaten Rusya ile anlaşma imzalamış ve ciddi bir ödeme yapmıştı çünkü buradan almalarına izin verilmemişti. Türkiye bir NATO üyesi. 100'den fazla F-35 için sipariş verdiler, daha fazlası için de plan yapıyorlardı."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Ankara Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (90)

mehmet:

adamlar haklı natodaysan rus silahları alman kadar saçma bir strateji olamaz madem rusyadan silah alıcan natoda ne işin var ordan burdan sallamakla olmaz yiyorsa natodan çık

4
30
yanıtYanıtla
Gül:

Hür devlet istedigi yerden istedigini alir!!!!

yanıt8
yanıt2
ZÜBEYİR Kıvrak:

MALUM ZİHNİYET YORUMU YUNANİSTAN NATO ÜYESİ DEĞİLMİ? ONA NEDEN SES ÇIKARMIYOR BIRAKIN BU MUHALEFET OLSUN DA KİM OLURSA OLSUNU UYANIN ARTIK

yanıt12
yanıt2
ali yasin:

natoda olmamıza rağmen amerika silah vermedi. ne yapalım göbeğimiz amerikaya mı bağlı?

yanıt7
yanıt1
Mustafa:

Adamlar satmamıştı, herhalde gençsiniz haberleri takip edemediniz, 10 yıl almak için uğraştı satılmayınca ilkönce Çin den teknoloji transferi bazında tedarik etmeye çalışıldı, ona çok karşı çıkılınca Rusyadan alındı, bu arada sürekli olarak Patriot almak için görüşüldü, Nato dan bizi kendileri çkartsnlar görelim hanyayı konyayı

yanıt6
yanıt0
Altunga:

Zübeyir Kıvrak yunanistan nato ya girince s300 leri götürüp lefkoşa ya gömdü

yanıt0
yanıt1
mehmet:

bukadar şikayetçiyseniz natodan çıkın bağımsızlığınızı ilan edin ozaman

yanıt0
yanıt3
HAYIRDIR:

Sen ne ayaksın...

yanıt4
yanıt0
CANER:

MEHMET: Hadi ordan adamlar haklıymış lafa bak ulan açın gözünüzü artık adamlar sana patriot mu verdi seni süründürdüler Yunanistan da bir nato üyesi onlardada s300 var onlara niye ses çıkartılmıyor. ya sırf muhalefet olmak için ülkenizi karalamayın be yeter artık be

yanıt6
yanıt0
bülent:

türkiye tercihini rusyayla yapmakla en doğru kararı verdi böylece iki tarafta türkiyeyi kazanmak için uğraşıyor

14
7
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title