Haberler

IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü: ABD ile Türkiye'nin Münbiç Mutabakatını Teyit Edemem

Güncelleme:

Amerikalı komutan John Dorrian, ABD ile Türkiye arasında Münbiç mutabakatına varıldığına dair iddialarla ilgili, böyle bir anlaşmayı teyit edemeyeceğini söyledi.

ABD ile Türkiye arasında Münbiç mutabakatına varıldığına dair medyada yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Dorrian, böyle bir anlaşmayı teyit edemeyeceğini bildirdi.
Terör örgütü IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı komutan John Dorrian, örgütün elindeki Suriye'nin Rakka kentinin izolasyonuna 10 bini Suriye Arap Koalisyonu üyesi toplam 30-40 bin civarında kuvvetin katıldığını belirtti.

Amerikalı Albay Dorrian, video konferans yoluyla Pentagon'daki gazetecilere IŞİD karşıtı operasyonlara dair bilgilendirmede bulundu.

KOALİSYON GÜÇLERİ IRAK GÜVENLİK GÜÇLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçen ay başlatılan operasyon kapsamında Musul'da örgütün özgürce hareket edebilme kabiliyetinin engellendiğini vurgulayan Dorrian, koalisyon güçlerinin Iraklı güvenlik güçlerine desteğini sürdürdüğünü kaydetti.

Dorrian, operasyonun başladığı 17 Ekim'den itibaren koalisyon güçleri olarak 3 binden fazla hava saldırısı, topçu atışı ve füze saldırısıyla Irak ordusuna katkı sağladıklarını dile getirdi.

MUSUL HAREKATI

Irak ordusunun Musul'a kent merkezinin doğu girişinden girdiğini hatırlatan Dorrian, ancak koalisyon güçlerinin, Iraklı kuvvetlerin arasında kente gireceklerine dair herhangi bir planın bulunmadığını ifade etti.

Sözcü Dorrian, Şii milislerin Telafer'de Sünni sakinleri DEAŞ'la ilişkilendirerek katliam yapmasından ve nüfus yapısını kökten değiştirmesine yönelik endişeleri bulunan Türkiye'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI YORUMLARI GÖRÜYORUZ"

"Türkiye'nin yaptığı yorumları görüyoruz. Onların pozisyonlarını anlıyoruz. Bu bölgede yaşayan Türkmenlerin herhangi bir suistimale uğramadıklarından emin olmak istiyorlar. Ancak şu ana kadar böyle bir gelişmenin yaşandığına dair gösterge bulunmuyor."

RAKKA OPERASYONU

Sözcü Dorrian, DAEŞ'in Suriye'nin Rakka kentindeki dolaşım özgürlüğünü ise sürdürdüğünü bildirdi. Örgütün aylardır Rakka'ya giriş ve çıkışlarını serbestçe yaptığını ifade eden Dorrian, düzenledikleri 100'den fazla hava saldırısıyla ise örgütün uzun konvoylar halinde hareket etmesini önlediklerini aktardı.

Rakka operasyonunun kısa süre içinde başlayacağını belirten Dorrian, operasyonda yer alacak güçlerin henüz hepsinin eğitilmediğine dikkati çekti. Bu doğrultuda müttefikleri, ortakları ve koalisyon üyesi ülkelerle diplomatik görüşmelerin sürdüğü bilgisini veren Dorrian, halen Rakka'nın izolasyonunu sağlama aşamasında bulunduklarını ifade etti.

Dorrian, izolasyon çabalarına 30-40 bin arasında Suriye Demokratik Güçleri'nin katıldığını, bunların 10 binini Suriye Arap Koalisyonu güçlerinin oluşturduğunu kaydetti.

"TEYİT EDEMEYECEĞİM"

ABD ile Türkiye arasında Münbiç mutabakatına varıldığına dair medyada yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine ise Dorrian, böyle bir anlaşmayı teyit edemeyeceğini bildirdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Münbiç Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title