Haberler

ABD'den Peşmerge'ye 20 Milyon Dolar Ödenek

ABD'nin, Irak'ın Kuzeyindeki Kürtler'e, Peşmerge Güçlerinin Aylardır Ödenmeyen Maaşları İçin 20 Milyon Dolar Gönderdiği İddia Edildi.

ABD'nin, Irak'ın kuzeyindeki Kürtler'e, Peşmerge güçlerinin aylardır ödenmeyen maaşları için 20 milyon dolar gönderdiği iddia edildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Kürt yetkili, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) kayıtlarına dayandırdığı bilgilere göre, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimine, yaklaşık 3 aydır paralarını alamayan Kürt milislerin (Peşmergelerin) maaşlarının ödenmesi için 20 milyon Amerikan doları gönderdiğini, ancak ödeneğin tam olarak hangi tarihte yapıldığının bilinmediğini ileri sürdü. Aynı kaynak, parayı yetersiz bulan Kürtler'in hayal kırıklığına uğradığını da ileri sürdü. Kuzey Irak'taki Kürt milis gücünün

sözde komutanı General Ahmed Hamid Fendi'nin, bu paranın ortalama 400 dolar olan milis maaşlarına yetmeyeceğini savunduğu, bu nedenle yeni bir para kaynağı arayışına girildiği ifade ediliyor. Ödenen para ile ilgili herhangi bir bilgi vermeyen Beyaz Saray yönetiminin ise söz konusu parayı ABD Kongresi'nce onaylanan Savunma Bakanlığı Pentago'nun 521 milyar dolarlık bütçesinden gönderdiği tahmin ediliyor.

ABD'nin Irak'a "kitle imha silahları olduğu" gerekçesiyle düzenlediği askeri harekata başından beri büyük destek veren Kürtler'in, kurulan yeni Irak rejiminin tüm kilit mevkilerinde söz sahibi olduğu bilinirken, bazı çevrelere göre Kürt liderlerin, ABD sadakatinin karşılığını fazlasıyla aldığı savunuluyor.

(SK-OYK-OYK-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title