Haberler

ABD'den Kuzey Kore'ye: Yeter Artık, Ülkemizin Sabrı Sınırsız Değil

Kuzey Kore'nin, 6.3 şiddetinde depreme yol açan hidrojen bombası testi üzerine acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde konuşan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Yeter artık... Ülkemizin sabrı sınırsız değil" diye uyardı.

Kuzey Kore'ye yönelik sert mesajlar içeren konuşmasında, 20 yılı aşkın bir süredir Kuzey Kore'nin girişimlerini ve BM Güvenlik Konseyi'nin bu girişimlere karşı aldığı kararları tek tek sıralayan Haley, "2016 yılına gelindiğinde, Kuzey Kore dördüncü nükleer denemesini ve bir başka uzay programını gerçekleştirdi" dedi ve ekledi:

"Bunları daha fazla füze denemesi izledi. Buna karşılık, Güvenlik Konseyi, yaptırımları daha da genişleterek Kuzey Kore ekonomisinin bütün kesimlerini hedef alan çoklu kararları kabul etti.

"Sonunda, bu yıl Konsey daha da ciddileşti. Öncelikle, yüksek rütbeli Kuzey Koreli devlet görevlilerini ve askeri stratejik Roket Kuvvetleri Komisyonuna karşı bireysel yaptırımlar içeren kararlar alındı.

"Kuzey Kore'nin kömür, demir ve deniz ürünlerinin ihracı yasaklandı ve nükleer programı finanse etmek için gerekli olan gelirleri önemli ölçüde kesecek birkaç önlem uygulamaya konuldu."

"Şimdi bir hidrojen bombası test ettiklerini iddia ediyorlar"

Güvenlik Konseyi'nin aldığı yaptırım kararlarına karşın Kuzey Kore'nin nükleer programının her zamankinden daha ileri ve tehlikeli olduğunu vurgulayan Haley, "Bakın işte yine burada toplandık. Artık Japon hava sahasında füzeleri ateşliyorlar. Artık kıtalararası balistik füze yetenekleri var. Şimdi bir hidrojen bombası test ettiklerini iddia ediyorlar. Rejimin başka bir kıtalararası balistik füze denemesi için hazırlandığına ilişkin raporlar var. Güvenlik Konseyi üyelerine şunu söylemeliyim: "Yeter artık" diye uyardı.

Uluslararası toplumun iyi niyetli yaklaşımına ve tüm diplomatik girişimlere karşın Kuzey Kore'nin umarsızca dünyayı tehdit ettiğini savunan Haley, "Şimdi mümkün olan en güçlü önlemleri almalıyız. Kim Jong-Un'un eylemi savunma olarak görülemez. Nükleer bir güç olarak kabul edilmek istiyor. Fakat nükleer bir güç olmak, başkalarını tehdit etmek için o korkunç silahları kullanmakla ilgili değil. Kim Jong-Un böyle bir anlayış göstermiyor" dedi.

"Teneke kutuyu yolda yeterince tekmeleyip durduk..."

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un füzeler ve nükleer tehditler aracılığıyla savaş için yalvardığını söyleyen Haley, "Savaş asla Amerika'nın istediği bir şey değildir. Artık istemiyoruz. Ancak ülkemizin sabrı sınırsız değil. Müttefiklerimizi ve topraklarımızı savunacağız. En güçlü önlemlerin BM Güvenlik Konseyi'nde hızla yürürlüğe konması gerekiyor. Yalnızca güçlü yaptırımlar bu sorunun diplomasi yoluyla çözülmesini sağlayacaktır. Teneke kutuyu yolda yeterince tekmeleyip durduk ama artık yol da kalmadı" diye konuştu.

Haley, ABD'nin Kuzey Kore ile ticari ilişkisi olan yapan her ülkeye, "nükleer silah üretimine yardım eden ülke olarak bakacağını" da sözlerine ekledi. - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Kim Jong Un Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title