Haberler

ABD'den İsrail'e Mesaj: Filistin'de İki Devletli Çözüm Barışı Sağlar

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den İsrail'i kızdıracak açıklama geldi. Kerry, "İki devletli çözüm, İsrailliler ile Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barışı sağlamanın tek yoludur" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına İsrail'den gelen tehdit konuşulurken ABD'den Tel Aviv'i kızdıracak bir açıklama daha geldi.

"BARIŞI SAĞLAMANIN TEK YOLU İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM"

Dışişleri Bakanı John Kerry "İki devletli çözüm, İsrailliler ile Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barışı sağlamanın tek yoludur" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'le ilgili tasarıya tarihinde ilk kez çekimser kalarak destek veren ABD'den Tel Aviv'i kızdıracak bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, BMGK'yı tehdit eden İsrail'e cevap verdi: Barış ancak iki devletli çözümle gelir.

Kerry, BMGK'da İsrail tarasının kabul edilmesiyle ilgili "Oylama, iki-devletli çözümün korunmasıyla ilgiliydi ve biz de bundan dolayı destek verdik" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi John Kerry Tel Aviv İsrail Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title