Haberler

ABD, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki eylemlerini soykırım olarak niteledi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde "soykırım" ve "insanlığa karşı suç" işlediği sonucuna vardıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresinin bitimine 24 saat kala, Çin'e yönelik yeni bir adım geldi.

Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yıldır Çin'in Uygur halkına yönelik davranışlarını özel bir dikkatle incelediklerini belirterek, "Mevcut gerçeklerin dikkatli bir şekilde incelenmesi sonucunda, Mart 2017'den bu yana, Çin Komünist Partisinin yönetimi altındaki Çin yönetiminin Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere Sincan'daki diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardım." ifadesini kullandı.

"UYGUR HALKINI YOK ETMEYE YÖNELİK SİSTEMATİK BİR GİRİŞİM"

Bölgedeki incelemelerinin sürdüğünü vurgulayan Pompeo, "Aynı şekilde elimizdeki verilere bakarak, Çin yönetiminin Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere Sincan'daki diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insanlığa karşı soykırım işlediği sonucuna vardım. Bu soykırımın devam ettiğine ve Çin yönetiminin Uygur halkını yok etmeye yönelik sistematik bir girişimine tanıklık ettiğimize inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Haberler

500

Yorumlar (7)

YORGUN:

SURİYELİLERE GÖSTERDİĞİMİZ EHEMMİYETİ SOYDAŞLARIMIZA GÖSTEREMEDİK! YAZIKLQR OLSUN.

5
0
yanıtYanıtla
Yağız:

Hangi dağ da kurt öldü ?

1
0
yanıtYanıtla
Türk:

Türkiye türk kardeslerimiz icin sesini bile cikarmiyor elin avrupalisi amerikalisi bizi savunuyor.... yazikkk. Türke hic yakismiyor susmak hele hele Türk irkini silmeye calisanlara karsi en büyük tepki yaptirim olmali

1
0
yanıtYanıtla
KÜRT:

Türkiye her zaman dile getiriyor, biraz araştır. elinden geleni de yapıyor. Avrupalı ve Amerikalı asla seni düşünüp savunmaz. Savunuyorsa bil ki bir menfaati vardır. Bunu anlayamayacak ve göremeyecek kadar dünyadan bihabersen diyecek bi şey yok. .

yanıt0
yanıt0
yeni bela çin:

Maşallah yeni yeni uyanmışlar yada Çin''e sataşmanın bir mazereti ama Çin kimseden korkmuyor hatta yılanlardan çıyanlardan bile yılanlar çıyanlar Çin''li gördümü en yakın deliklere arkalarına bakmadan kaçıyorlar yakalanıp yenmemek için ve ABD nin de pabucunu dama attılar yakın gelecekte yılan çıyan durumuna düşmeseler bari

1
0
yanıtYanıtla
Sahi:

Hani ABD türkiye düşmanıydı. . . . . . . Uygur türklerine karşı Avrupa Türkiye den daha duyarlı. . .

0
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

POMPEO DOĞRU TESPİT ETMİŞ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title