Haberler

ABD'den 110 Milyon Dolarlık Yardım

ABD, Svat Vadisinde Pakistan Güvenlik Güçleriyle Taliban Militanları Arasındaki Çatışmalar Nedeniyle Bölgeden Kaçanlar İçin İslamabad Yönetimine 110 Milyon Dolar Yardım Sağlayacak.

ABD, Svat vadisinde Pakistan güvenlik güçleriyle Taliban militanları arasındaki çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçanlar için İslamabad yönetimine 110 milyon dolar yardım sağlayacak.

Beyaz Saray, ABD'nin jeneratör, radyo, çadır ve gıda gibi insani yardımlar için 100 milyon dolar yardım yapacağını, Savunma Bakanlığı Pentagon'un da 10 milyon dolarlık muhtelif malzeme yardımında bulunacağını belirtti.

Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapacakları yardımın küresel güvenlik ve ABD'nin güvenliği için gerekli olduğuna inandıklarını, daha fazlasını yapmaya da hazır olduklarını söyledi.

ABD'nin son 30 senedir Pakistan'a yönelik politikalarını eleştiren Clinton, Washington'un 1980'lerde Sovyetler Birliği'ni Afganistan'dan çıkarmak amacıyla Mücahit savaşçıları silahlandırmak için Pakistan ile birlikte çalıştığını hatırlattı.

Clinton, ABD Başkanı Barack Obama'nın Afganistan'dan Pakistan'a kaçan El Kaide militanlarıyla mücadele için Pakistan ile uzun süreli bir ortaklık oluşturmaya karar verdiğini de vurguladı.

Pakistan güvenlik güçlerinden 15 bin kişinin Svat vadisinde kümelenen yaklaşık 5 bin militana karşı savaştığı bildiriliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title