Haberler

ABD'deki Zimmerman Davası

New York'ta düzenlenen iki ayrı gösteride Zimmerman'ın suçsuz bulunması protesto edildi Gösterilere "Occupy Wall Street" eylemcileri de destek verdi

ABD'de siyahi genç Trayvon Martin'i öldüren beyaz-Hispanik George Zimmerman'ın suçsuz bulunması kararına tepkiler sürüyor.

Kararın açıklanmasından bu yana çeşitli protesto gösterilerine sahne olan New York'ta bugün de iki farklı noktada toplanan gruplar karara tepki gösterdi.

Siyahi Amerikalıların yoğun olduğu Bronx'ta toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Zimmerman'ın suçsuz bulunmasının nedeninin "ırkçılık" olduğunu savunarak adalet istedi.

Hunts Point Plaza'da yapılan konuşmaların ardından yaklaşık iki saat süreyle protesto yürüyüşü gerçekleştiren gruba yoldan geçen araçlardan ve civardaki evlerden de destek verildi.

"Adalet yoksa barış da yok", "direneceğiz", "Trayvon için adalet şimdi" yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde ilerleyen grup, 3. cadde ile 149. sokağın kesiştiği noktaya kadar yürüdü.

Bir ara otoyolu kısa süreliğine trafiğe kapatan grup daha sonra dağıldı. Gösteriye "Occupy Wall Street" eylemcileri de destek verdi.

Eylemler sırasında göstericilerin, Trayvon Martin'in öldürüldüğü sırada üzerinde bulunan çikolata ve içecekten tükettikleri görüldü.

Polis, gösteriler sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı ve grubun geçtiği yolları trafiğe kapattı ancak göstericilere müdahale etmedi.

New York'taki bir diğer gösteri ise Union Square'de gerçekleştirildi. Burada toplanan göstericiler, konuşmaların ardından, polisin "ırkçı" uygulamalarını ve Obama yönetimini eleştiren pankart ve sloganlar eşliğinde şehir merkezine doğru yürüdü.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte zaman zaman göstericiler yolları trafiğe kapatmak istese de polis izin vermedi. Yoldan geçen araçların üstüne çıkarak slogan atan bazı göstericileri polis engelledi.

Wall Street civarında bir süre yürüyen grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Protestoların hafta boyunca küçük gruplar halinde devam edeceği ancak cumartesi günü bir çok şehirde büyük eylemlerin düzenleneceği belirtildi.

Geçen yıl şubat ayında, siyahi Trayvon Martin'i (17) öldüren beyaz-Hispanik kökenli Zimmerman (29) Florida mahkemesi tarafından "meşru müdafaa" gerekçesiyle "suçsuz" bulunmuştu. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title