Haberler

ABD'deki Müslüman çatı organizasyonundan İsrail-BAE anlaşmasına tepki

Güncelleme:

NEW Amerika'daki Müslüman örgütlerinin en büyük şemsiye grubu olan ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yaptığı ara buluculuğu kınadı ve iki ülke arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi.

NEW Amerika'daki Müslüman örgütlerinin en büyük şemsiye grubu olan ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO), ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında yaptığı ara buluculuğu kınadı ve iki ülke arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi.

USCMO'dan yapılan yazılı açıklamada, Filistin halkının özgürlüğüne tam destek verildiği vurgulanarak "Bölgedeki barış ve özgürlük mücadelesinde uluslararası Müslümanların dayanışmasını baltalayan Trump, İsrail ve BAE'nin girişimini kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

"BAE, Filistin'in özgürlük mücadelesini baltalamaya çalışmıştır"

Amerikalı Müslümanlar olarak herkes için adaletin desteklendiği ifade edilen açıklamada, "BAE, Filistin'in özgürlüğüne karşı eşi görülmemiş düşmanlığına rağmen Başkan Trump'ı övmüş ve fiilen işgal altında acı çeken milyonlarca Filistinli için hiçbir hak elde etmeksizin Netanyahu'nun ırkçı hükümetiyle ittifak kurmuştur. BAE, bu davranışıyla Filistin'in özgürlük mücadelesini baltalamaya çalışmıştır." sözlerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Orta Doğu'da gerçek barışın, bölge halkı "ırkçı işgalcilerin veya acımasız diktatörlerin baskısından uzak", adil yönetilen toplumlar olarak yaşayabildiğinde var olabileceğine vurgu yapıldı.

İsrail ve BAE arasındaki normalleşme anlaşması

İsrail ile BAE'nin ilişkilerini "tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını önce ABD Başkanı Donald Trump duyurdu. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz İsrail ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullandı. Donald Trump, İsrail ve BAE arasında yapılan anlaşmaya ilişkin ortak açıklamayı da paylaştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da sosyal medya hesabından ABD Başkanı Trump'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu tarihi bir gün." değerlendirmesi yaptı.

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberinde ise İsrail ile BAE'nin ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edildi.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title