Haberler

ABD'de Tüketici Harcamaları Ekim Ayında Arttı

ABD'de Eylül Ayında Düşüş Gösteren Tüketici Harcamaları Ekim Ayında Tekrar Yükselişe Geçti.

ABD'de Eylül ayında düşüş gösteren tüketici harcamaları Ekim ayında tekrar yükselişe geçti.

Ticaret Bakanlığının açıklamasında, Ağustos ayında yüzde 0,1'lik cılız bir yükseliş gösterdikten sonra Eylül'de yüzde 0,2 gerileyen tüketim harcamalarının Ekim ayında yüzde 0,2'lik artış gösterdiği bildirildi.

Tüketim harcamalarındaki artışın aynı ayda gelirlerde kaydedilen yüzde 0,4'lük sağlam büyümeyi yansıttığı belirtiliyor. Ekim ayında gelirlerde görülen artışın ardında da işsizlik oranının son 5 yılın en düşük düzeyine gerilemesine yol açan istihdam artışı bulunuyor.

Tüketim harcamalarında son üç ayda kaydedilen eğilim, son iki yıldır uyguladığı faiz artırımları politikasıyla enflasyonu kontrol altında tutmak için tüketim harcamalarını sınırlamayı, ancak bunu ekonomide sert bir yavaşlamaya yol açmaksızın yapmayı hedefleyen ABD Merkez Bankasının beklentilerine uygun düşüyor.

Bununla birlikte, Ekim ayında yüzde 0,2 olarak gerçekleşen çekirdek enflasyon, Merkez Bankasının hedefinin üzerinde bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title