Haberler

ABD'de Petrol Sondaj Kulesi Sayısı Arttı

NEW ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta da artış gösterdi.

NEW ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta da artış gösterdi.

Petrol sahası hizmet şirketlerinden Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, 19- 23 Mart döneminde ABD'de 4 petrol sondaj kulesi hizmete alınırken, geçen hafta 800 olan ABD'nin toplam petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 804'e yükseldi.

Böylece, ülkede petrol sondaj kulesi sayısı son 9 haftada 8 kez artış göstermiş oldu. Ayrıca, ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı son bir yıllık dönemde yaklaşık yüzde 23 arttı. Geçen senenin aynı döneminde ülkedeki toplam petrol sondaj kulesi sayısı 652'ydi.

Petrol sondaj kulesi sayısındaki haftalık artışa rağmen küresel piyasalarda petrol fiyatları günlük kazançlarını korudu. TSİ 20.50'de Londra Brent türü ham petrol yüzde 1,7 artışla 70,08 dolardan, Batı Teksas (WTI) tipi ham petrol ise yüzde 1,9 yükselişle 65,52 dolardan işlem gördü.

ABD'nin ham petrol üretimi son 10 haftada 9 kez yükseliş gösterdi

Ülkenin ham petrol üretimindeki artış devam etti. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) çarşamba günü açıklanan verilerine göre, ülkenin ham petrol üretimi 10-16 Mart tarihlerinde, bir önceki haftaya göre günlük ortalama 26 bin varil artışla 10,41 milyon varile ulaştı.

Bu sonuçla ülkenin ham petrol üretimi son 10 haftada 9 kez yükselmiş oldu.

EIA'nın mart ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ham petrol üretiminin bu yıl 10,7 milyon varile yükselmesi tahmin edilirken, gelecek sene de 11,3 milyon varile ulaşarak dünyanın en büyük ham petrol üreticisi Rusya'yı geçmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Baker Hughes 23 Mart Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title