Haberler

    ABD'de 'Opioid Krizi' Büyüyor

    ABD Başkanı Donald Trump opioid ilaçlarlarının aşırı kullanımın ve bundan kaynaklı ölümlerin 'ulusal utanç' olduğunu açıkladı.

    Fakat Trump bir ay önce açıkladığı gibi ülkedeki opioid salgınını önlemek için 'ulusal sağlık krizini' ilan etmedi .

    'Ulusal kriz' ilan edilmesi durumunda bu sorunla mücadele için daha fazla federal kaynak ayrılacaktı.

    Health groups rip Trump for declaring opioid crisis public emergency without providing any funds to fight it https: //t.co/f08fGfeKmd pic.twitter.com/YYPK78uAUX— The Hill (@thehill) 27 octobre 2017

    Opioid bağımlısı oğlunun ölümünden sonra bu ilaçlara karşı mücadele eden Rob Brandt Washington'nun hamlesini yetersiz buluyor:

    "Böylesi önemli bir sorun için 'Ulusal saglık krizi' ilan edilmesi gerekirdi. Yetkililerin bu salgını önlemek için 'kamu sağlığı krizini ' ilan etmeleri elbette ki önemli bir adımdı, bu sorunun çozümü için atılan her adım bizim için çok önemli. Fakat Washington'un bu krizin bir an önce sonlandırılması için daha fazla mücadele etmesi gerekiyor."

    Salgını bir 'insani trajedi' olarak niteleyen Trump, "Bu şekilde devam edemez, başımıza bela olan bu uyuşturucu salgınından kurtulmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    Opioid, vücutta morfin etkisi gösteren kimyasal bir madde. Kanser gibi ağır hastalıkların tedavisinde kullanılan opioid türevi ağrı kesiciler ana kullanım amacı dışında uyuşturucu olarak da kullanılıyor. Aşırı dozda kullanıldığında bağımlılık yapıp ölümlere sebep olabiliyor.

    ABD'de uyuşturucu kulanımı raporuna göre 2015'te opioid doz aşımı nedeniyle toplamda 30 binden fazla Amerikalı hayatını kaybetti.

    WORKING TOGETHER, we will defeat this #OpioidEpidemic & free our nation from the terrible affliction of drug abuse. https: //t.co/iAZjqGMwav pic.twitter.com/mZI5uQN4oZ— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 27 octobre 2017

    Auteur:

    Tags:Gepost: 27 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Washington Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title