Haberler

ABD'yi Etkisi Altına Alan Florence Kasırgası, Can Almaya Devam Ediyor: 32 Ölü

Güncelleme:

ABD'nin doğu yakasını etkisi altına alan Florence Kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi. Florence kasırgası tüm hızıyla vurmaya devam ederken yetkililer de arka arkaya uyarılarda bulundu. Karaya inen tropik Florence Kasırgası'nın getirdiği şiddetli yağmurlar Carolina eyaletinde sellere yol açtı.

2 MİLYON KİŞİYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Floransa kasırgası sonrasında Kuzey Carolina eyaletinde başlayan sağanak yağmurun ardından yaşanan su taşkınları nedeniyle 2 milyon kişiye elektrik verilemiyor.

32 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ BİLDİRİLDİ

Akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. İnsanların bir litre benzin alabilmek için saatlerce kuyruklarda bekledikleri belirtiliyor. Yağmalamalara karşı polis bazı bölgelerde önlem amaçlı sokağa çıkma yasağı getirdi. Yetkililer yaptığı açıklamada, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde Florence kasırgasından 32 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TELEVİZYON KANALLARI, YAYINLARINI KAPATMAK ZORUNDA KALACAK

Kuzey Carolina eyaletinde üç televizyon istasyonu, karanlığa gömülmek üzere olduklarını açıkladı. Wilmington kentinden yayın yapan WWAY, WECT ve WSFX televizyonları, jeneratör yakıtlarının tükenmek üzere olduğunu duyurdu.

BÖLGEDE AKARYAKIT SIKINTISI VAR

Elektriklerin kesik olması nedeniyle yayınları günlerdir jeneratörler sayesinde sürdüren kanallar, jeneratörler için akaryakıt temin edemediklerini, artık yakıtın tükenmek üzere olduğunu açıkladı. WWAY televizyonunun yayınları kesildi. WECT ve WSFX televizyonlarının da yakın bir zamanda yakıtın tükenmesi sonrasında hava sinyallerini kaybetmesi bekleniyor.

YETKİLİLER UYARILARDA BULUNDU

Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, "Yıkıcı seller ve rüzgarlar hala insanların canını almaya devam ediyor. Kuzey Carolina'nın birçok bölgesinde tehlike sürüyor. Tehlike günlerce devam edecek. Tahliye edilenler, sular altında kalan evlerinden ve kapalı yollardan uzak dursun" açıklamasında bulundu. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Floransa'nın vurduğu eyaletlerin toparlanmaya kararlı olduğunu söyledi. Trump, "Bu iş mükemmel bir şekilde yapılıncaya kadar dinlenmeyeceğiz" dedi.

ABD'de Ölü Sayısı Artıyor

ABD'de Ölü Sayısı Artıyor

ABD'de Ölü Sayısı Artıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Floransa Carolina Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title