Haberler

ABD'de Obama'nın Sağlık Yasası'na Onay

ABD Yüksek Mahkemesi'nin, ABD Başkanı Obama'nın sağlık reformunu onaylamasına tepki gösteren bir grup mahkeme önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD Yüksek Mahkemesi'nin, ABD Başkanı Obama'nın sağlık reformunu onaylamasına tepki gösteren bir grup mahkeme önünde protesto gösterisi düzenledi.

ABD'de uzunca yıllar vaadedildiği halde bir türlü gerçekleşmeyen sosyal sağlık reformu hakkında ABD Yüksek Mahkemesi'nin, Başkan Barack Obama'nın en büyük reformlarından biri olan sağlık reformunu, "bireysel zorunluluk" maddesi dahil olmak üzere anayasaya uygun bularak onaylaması halkın tepkisine neden oldu.

Onaylanan reform yasasında, 2014 yılından itibaren tüm Amerikan vatandaşlarının zorunlu sağlık sigortası yaptırması, yasaya karşı çıkarak yaptırmayanlara ise cezai yaptırım getiren "bireysel zorunluluk" maddesi bulunuyor. Reformun en fazla tartışılan "bireysel zorunluluk" maddesinin onaylanmasına tepki gösteren bir grup vatandaş ise halkın sağlık sigortası yapması noktasında zorlanmaması gerektiğini savunarak protesto gösterisi düzenledi.

Yasanın olumsuz yansımaları olacağını belirten Barry Fried isimli bir vatandaş " Ben Kongre'nin ve hükümetin Amerikan vatandaşlarını kendi iradeleri dışında sağlık sigortası yapması gerektiğini dikte etmesini mümkün olmayacağını düşünüyorum. Özellikle yaşlı insanlar bu sigortanın parasal karşılığını ödemek zorunda bırakılmamalıdır. Çünkü genç olan bir çok kişi bile sağlık hizmeti satın alamıyor" dedi.

Basil Ward ise ülkesinde doğru bir şekilde tıbbi yardım yeteneği olmayan ve temel ihtiyaçları bile karşılamayan bir hükümetin dünyanın yardıma kalkıştığını savundu.

Öte yandan; Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Mitt Romney ise ABD Yüksek Mahkemesi'nin sağlık reformunu anayasaya uygun bulmasını eleştirerek Kasım ayında Beyaz Saray'a çıkması durumunda ilk iş olarak yasanın yürürlülükten kaldırılması olacağını söyledi. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Barack Obama Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title