Haberler

ABD'li sağlık kuruluşları ülkedeki vatandaşları Koronavirüs tehlikesi için uyardı

Güncelleme:

ABD'de artış gösteren koronavirüs vakalarının ardından, bir uyarıda Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi yetkililerinden geldi. Merkez yetkilileri, salgının yayılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, tüm vatandaşların buna hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yetkilileri, ülkede koronavirüs salgınının yayılmasının kaçınılmaz olduğunu ve Amerikalı vatandaşların şimdiden buna hazırlıklı olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Salgınla ilgili son durumu değerlendiren CDC Ulusal Aşı ve Solunum Hastalıkları Merkezi Direktörü Dr. Nancy Messonnier "Artık, bu salgın konusunda esas soru ABD toplumu içinde yayılıp yayılmayacağı değil, ne zaman olacağıdır" şeklinde konuştu.

Messonnier, salgının ABD'de günlük hayatı ciddi derecede etkileyebileceğini vurgulayarak, "Amerikan halkından bunun kötü olabileceği beklentisine hazırlanmalarını istiyoruz. Ben kendi ailemle oturup bunu konuştum." dedi.

ABD'li sağlık kuruluşları ülkedeki vatandaşları Koronavirüs tehlikesi için uyardı

"300 MİLYON YÜZ MASKESİNE İHTİYAÇ VAR"

Öte yandan, Senatoda düzenlenen oturumda Trump yönetiminin koronavirüs ile mücadelesi konusunda bilgi veren Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Alex M. Azar, koronavirüs salgınında federal ve yerel sağlık çalışanları için 300 milyon yüz maskesine ve hastaneler için de ek vantilatörlere ihtiyaç duyulacağını belirtti. Azar, şu an depolarda acil durumlar için 30 milyon yüz maskesi bulunduğunu kaydederek, "ABD'yi sızdırmaz bir şekilde bir virüse karşı kapatamayız ve bu konuda gerçekçi olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SAĞLIK SORUNUDUR"

Koronavirüs salgını hakkında her gün yeni şeyler öğrendiklerini kaydeden Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Azar "Bu, dünya çapında benzeri görülmemiş potansiyel olarak ciddi bir sağlık sorunudur." uyarısında bulundu. CDC'nin resmi internet sitesindeki son bilgilere göre, ABD genelinde 53 teyit edilmiş Koronavirüs vakası bulunuyor.

TRUMP YÖNETİMİNDEN SALGIN İÇİN EK FON TALEBİ

Beyaz Saray'dan önceki gün yapılan açıklamada, Trump yönetimi tarafından salgın ile mücadele için Kongre'den, 1 milyar doları virüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına ayrılmak üzere en az 2,5 milyar dolar ek fon talep edileceği belirtilmişti. ABD Kongresi'ndeki Demokratlar uzun süredir virüs konusunda yönetime uyarıda bulunarak, Trump'ı bu konuda adım atmaya çağırıyordu. Trump ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "ABD'de koronavirüs kontrol altında. Tüm taraflar ve ilgili ülkelerle iletişim halindeyiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title