Haberler

ABD'de Kasırga 22 Can Aldı

ABD'de Ülkenin Orta, Batı ve Güneydoğu Bölgelerinde Meydana Gelen Kasırgalarda En Az 22 Kişinin Hayatını Kaybettiği, Çok Sayıda Kişinin de Yaralandığı Bildirildi.

ABD'de ülkenin orta, batı ve güneydoğu bölgelerinde meydana gelen kasırgalarda en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yaralı sayısı ve meydana gelen maddi hasarın boyutları henüz bilinmiyor. Bazı yerlerde elektrik direklerinin kasırgalardan dolayı sökülmesi üzerine binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Texas'taki Crawford'da açıklama yapan ABD Devlet Başkanı George W. Bush, kasırgadan etkilenen bölgelerde "üzücü günler" yaşandığını söyledi. Dualarının afetzedelere olduğunu ifade eden Bush, federal yetkililer ve eyalet hükümetlerinin her türlü yardımı yapacağını söyledi.

ABC televizyonu da, çok sayıda kayıp ihbarı yapıldığını, bunlar için arama çalışmaları yapıldığını bildirdi. Uzak bölgelerde çok sayıda kişinin mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Güneydoğuda Oklahoma, Arkansas ve Missouri eyaletleri perşembe gününden bu yana son derece şiddetli kasırgalara maruz kaldı. Sadece Oklahoma'da 5 kasırga meydana geldi.

(DPA-EA-EA-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title