Haberler

ABD'de imalat sanayi PMI 23 ayın en düşük seviyesine geriledi

Güncelleme:

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), haziranda aylık bazda 4,6 puan azalışla 52,4'e inerek 23 ayın en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), haziranda aylık bazda 4,6 puan azalışla 52,4'e inerek 23 ayın en düşük seviyesine geriledi.

S&P Global, ABD'nin haziran ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, imalat sanayi PMI, haziranda bir önceki aya kıyasla 4,6 puan azalarak 52,4 değerine düştü.

Bu dönemde 23 ayın en düşük seviyesine gerileyen endekse ilişkin piyasa beklentisi 56 değerini alması yönündeydi. İmalat sanayi büyümesindeki yavaşlamaya işaret eden endeks, mayısta 57 olmuştu.

ABD'de hizmet sektörü PMI de haziranda geçen aya göre 1,8 puan azalarak 51,6'ya indi.

Söz konusu dönemde 5 ayın en düşük seviyesine inen endeksin 53,5 değerinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Hizmet sektörü PMI, mayısta 53,4 değerini almıştı.

İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI ise haziranda aylık 2,4 puan azalarak 51,2 oldu.

Hizmet sektöründe olduğu gibi 5 ayın en düşük seviyesine gerileyen bileşik PMI, mayısta 53,6 olarak hesaplanmıştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen S&P Global Başekonomisti Chris Williamson, ABD ekonomisinin büyüme hızının haziran ayında keskin bir şekilde yavaşladığını belirtti.

Kötüleşen ileriye dönük göstergelerin üçüncü çeyrekte ekonomik daralmaya zemin hazırladığına işaret eden Williamson, haziranda önceki aylara kıyasla mal ve hizmetlere yönelik talepte kayda değer bir düşüş yaşandığını aktardı.

Williamson, "İşletmeler, artan yaşam maliyeti ve talepteki düşüşün yanı sıra ABD Merkez Bankasınca (Fed) giderek artan agresif faiz oranı ve daha geniş finansal koşullardaki bozulmanın buna eşlik etmesinin bir sonucu olarak görünüm konusunda çok daha endişeli hale geldi." değerlendirmesinde bulundu.

PMI verilerinin 50 ve üzerinde değerler alması sektörde genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title