Haberler

ABD'de Fabrika Siparişleri 9 Ayın Zirvesinde

ABD'de fabrika siparişleri temmuzda yüzde 1,9 artarak Ekim 2015'ten bu yana en güçlü yükselişini kaydetti.

ABD'de fabrika siparişleri temmuzda yüzde 1,9 artarak Ekim 2015'ten bu yana en güçlü yükselişini kaydetti.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, fabrika siparişleri temmuzda önceki aya kıyasla yüzde 1,9 arttı. İki ay üst üste geriledikten sonra yükselen siparişlere yönelik piyasa beklentisi yüzde 2 artış yönündeydi. Temmuz ayı fabrika siparişleri beklentilerin hafif altında kalmasına karşın son 9 ayın en yüksek artışını kaydeden fabrika siparişleri imalat sektörü için olumlu bir işaret olarak değerlendirildi.

Veriler, başta uçak olmak üzere ulaşım araçlarına yönelik siparişlerin de yüzde 10,5 yükseldiğini ortaya koydu. Diğer taraftan, ulaşım hariç fabrika siparişleri temmuzda yüzde 0,4 artış beklentisine karşın yüzde 0,2 yükseldi.

Bu arada, haziran ayına ilişkin fabrika siparişlerindeki düşüş yüzde 1,5'den yüzde 1,8'e revize edildi.

Fabrika siparişleri, ABD ekonomisinin yüzde 12'sini oluşturan sanayi sektörünün yakın gelecekteki performansına ışık tutması açısından önem taşıyor. Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan diğer verilere göre, tarım dışı istihdam ağustosta 151 binle beklentiyi karşılamadı, işsizlik oranı ise yüzde 4,9'da sabit kaldı.

Dış ticaret açığı ise temmuzda ihracatın son 2,5 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla yüzde 11,6 azaldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title