Haberler

ABD'de Eski Başkan Adayından Ypg Açıklaması

ABD'de başkanlık yarışından çekilen Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, "Uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda YPG ile ilişkimizin bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla." dedi.

ABD'de başkanlık yarışından çekilen Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, "Uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda YPG ile ilişkimizin bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla." dedi.

Florida Senatörü Rubio, düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen "Krizdeki Ortadoğu" konulu toplantıda konuşma yaptı ve soruları yanıtladı.

"Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler" hakkındaki soru üzerine Rubio, "Şu çok açık ki Türkiye ile ilişkilerimizde rahatsızlık verici şey, PKK'nın kolu olarak gördükleri YPG ile aramızdaki ilişki. ABD'nin pozisyonu ise Suriye'nin kuzeyinde birlikte çalışabileceğimiz başka kimse yok, bu nedenle onlarla çalışmalıyız." diye konuştu.

Suriye'de kantonların YPG tarafından birleştirilmesi endişesi bulunduğunu ifade eden Rubio, Türkiye'nin de önemli ölçüde bu konuya odaklandığını söyledi.

Rubio, "Uzun vadede YPG ile ilişkimizin çok çetrefilli olduğu ortaya çıkacak. Kısa vadede Suriye'nin kuzeyinde onlar var ve bölgeyi kontrol edebiliyorlar diye onlarla çalışıyoruz. Ama uzun vadede özellikle müttefikimiz Türkiye söz konusu olduğunda bunun bizim için çok zor bir duruma dönüşme ihtimali oldukça fazla." ifadelerini kullandı.

Meselenin bir süre daha devam edeceğini kaydeden Rubio, ABD'nin, YPG'yi güçlendirmediğini garanti etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kasımdaki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olmak isteyen Florida Senatörü Marco Rubio, yaklaşık 2 ay öncesine kadar sürdürdüğü seçim kampanyasını, temsil ettiği Florida'da Donald Trump'a karşı aldığı yenilgiden sonra sonlandırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Florida Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title