Haberler

ABD'de Donanma Binasındaki Saldısı

ABD'nin başkenti Washington'da donanma binasına saldırı düzenleyerek kendisi dahil 13 kişinin ölümü ve 14 kişinin yaralanmasına neden olan Aaron Alexis'in, psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Emniyet yetkililerinin paylaştığı bilgide Fort Worth'te yaşayan 34 yaşındaki saldırgan Alexis'in, birçok psikolojik rahatsızlığının bulunduğu belirtildi. Paranoya, uyku pozukluğu ve kafasının içinde sesler duyduğu yönünde şikayetleri olan Alexis'in, bir süredir tedavi gördüğü aktarıldı. Saldırganın, Budizm'e ilgisinin bulunduğu da ifade edildi.

Uluslararası ve ulusal terörizmle hiçbir bağlantısı olmadığı açıklanan Alexis'in, daha önce gözaltına alındığı belirtildi. Alexis'in 2004'te Seattle'da karıştığı silahlı olay sonrası gözaltına alındığı ancak herhangi bir yargılamaya tabi tutulmadığı bildirildi.

Donanma binasına girmek için geçerli bir kart kullandığı vurgulanan Aaron Alexis'in eylemi ABD'de silah kontrolüyle ilgili yeni bir tartışmayı da ateşledi.

Bu arada, ülkedeki bazı avukatlar ve askeri uzmanlar, taşeron firmalarda çalışanlar için güvenlik incelemesi yapılması çağrısında bulundu. Medyanın, saldırganın kimliğinin tespitinin ardından Alexis ile ilgili paylaştığı bilgilerin dahi donanma tarafından bilinip bilinmediği sorusu yöneltiliyor.

Öte yandan, Federal Araştırma Bürosu (FBI) Washington D.C. Bölgesi Müdür Yardımcısı Valerie Parlave, düzenlediği basın toplantısında, saldırgan Aaron Alexis'in binaya av tüfeğiyle girdiğini, daha sonra tabanca edindiğini düşündüklerini açıkladı.

-Kurbanların kimlikleri belli oldu

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöylle:

Michael Arnold (59)

Kathy Gaarde  (62)

Arthur Daniels (51)

Martin Bodrog (54)

Richard Michael Ridgell (52)

Sylvia Frasier (53)

John Roger Johnson (73)

Frank Kohler (50)

Kenneth Bernard Proctor (46)

Vishnu Shalchendia Pandit (61)

Mary Francis Knight

Gerald L. Read - Michigan

Kaynak: AA / Güncel

Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title