Haberler

ABD'de Dayanıklı Tüketim Malı Siparişleri Beklentiyi Aştı

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri temmuzda yüzde 4,4 artışla beklentiyi aşarak yılın en güçlü yükselişini kaydetti.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, dayanıklı tüketim mallarına yönelik talep temmuzda yüzde 3,4 artışla 228,9 milyar dolara çıktı. Böylece yılın en güçlü yükselişini kaydeden siparişlere ilişkin artış beklentisi yüzde 3,4 seviyesindeydi.

Açıklamada, temmuzda başta ticari ve askeri uçaklar olmak üzere ulaşım araçlarına yönelik talebin yüzde 10,5 yükselmesinin siparişlerdeki artışta önemli rol oynadığı belirtildi.

Aynı dönemde, ulaşım harici siparişler de yüzde 1,5 ile yüzde 0,4 seviyesindeki beklentinin üzerinde artış gösterdi. Dayanıklı tüketim malı stokları da temmuzda yüzde 0,3 artarak 7 aydır ilk yükselişini kaydetti.

Bu arada, haziran ayına ait dayanıklı tüketim malı siparişlerindeki düşüş yüzde 4'ten yüzde 4,2'ye revize edildi. Analistler, dayanıklı tüketim malı siparişlerinin hazirandaki sert düşüşün ardından temmuzda güçlü artmasını, sanayi sektöründe uzun süreli daralma riskinin azaldığı şeklinde değerlendirdi.

Ömrü en az 3 yılı bulan ürünlerden oluşan dayanıklı tüketim mallarına yönelik siparişler, gelecekteki sanayi üretimi hakkında bilgi sağlaması açısından önem taşıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title