Haberler

Abd'de 400 Kişi E-mail'le İşten Çıkarıldı

New York- (dha)- Cep Telefonu, İnternet, E-posta Kullanımının Yaşamın Her Alanına Girmesiyle Birlikte, İşverenlerin Çalışanlarına İşten Çıkarıldıklarını Bildirme Yöntemi De Değişmeye Başladı. İngiltere'de, Blue Banana Adlı Kuruluşun İşten Çıkarmak İstediği Çalışanını "Artık Sizle Çalışmak İstemiy...

NEW YORK- (DHA)- Cep telefonu, internet, e-posta kullanımının yaşamın her alanına girmesiyle birlikte, işverenlerin çalışanlarına işten çıkarıldıklarını bildirme yöntemi de değişmeye başladı. İngiltere`de, Blue Banana adlı kuruluşun işten çıkarmak istediği çalışanını ¨Artık sizle çalışmak istemiyoruz¨ yazılı telefon mesajıyla işten atmasının ardından, ABD`de de ülkenin önde gelen elektrikli ve elektronik aygıtlar mağaza zinciri RadioShack, 400 çalışanını elektronik posta yoluyla işten kovdu.

Çalışanlarına eşyalarını toplamaları için 30 dakika süre tanıyan şirket, işten atılan kişilerin sorularını ¨web adresine gönderilecek e-postalar aracılığıyla¨ kendilerine bildirmelerini istedi. Şirketin Texas eyaletine bağlı Fort Worth kentinde bulunan merkez üssünde çalışan 400 kişi, sabah iş başı yaptıklarında, kendilerine çalıştıkları şirketten gelen e-postalarla karşılaştılar. Çalışanlar, ¨İş gücü kısıtlaması programı yürürlüğe girmiş olup, sizin pozisyonunuz ortadan kaldırılmıştır¨ yazılı e-postaları görünce şoke oldular.

RadioShack yetkilileri, bu yöntemin ¨hem çok daha hızlı hem de daha kişiye özel bildirim¨ olduğu görüşünü savundular. Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, ünlü mağaza zincirinin, çalışanlarına işten atıldıklarını bildirme yöntemi kamuoyunda tepki gördü.

(DHA HABER: Nafiz ALBAYRAK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title