Haberler

ABD'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

ABD’de yaşayan Türkler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutluyor.

ABD'de yaşayan Türkler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyor.

California'da ilk defa Türk Amerikan Yönlendirme Derneği (TASC) öncülüğünde TURCA derneği tarafından göndere bayrak çekme töreni gerçekleşti. Törende konuşan TASC Başkanı Halil Mutlu Türk Amerikan toplumu olarak ABD'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladıklarını ifade ederek "Amerika'da New York, Boston ve California olmak üzere üç farklı bölgesinde göndere bayrak çekme törenlerini icra ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda şanlı bayrağımızı tüm eyaletlerde göndere çekmek" dedi.

Dün başlayan kutlamalar California Eyaletinin Los Angeles ve Orange County bölgelerinde bulunan Orange County Türk Amerikan Derneği (OCTAA) ve Los Angeles Türk Amerikan Derneğine (LATAA) bağlı Türk okullarında devam etti. 29 Ekim dolayısıyla günün anlam ve önemini işleyen öğretmenler çocuklar ile beraber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Akşam saatlerinde ise Amerika'da yaşayan yüzlerce Türk, Güney California Türk Amerikan Derneği (ATASC) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosunda bir araya geldi. Balo Kurtuluş Savaşı ve sonrasında Türkiye için hayatını feda eden şehitleri anmak üzere bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başladı. Baloda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, "Birinci Dünya Savaşı sonunda tesis edilmek istenen düzene ilk karşı çıkan ve ilk başarıya ulaşan ülke Türkiye'dir" dedi. Oğuz, Cumhuriyet'in kurulmasına liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tarihte eşine zor rastlanacak kahramanlık ve fedakarlık örneği gösteren Türk halkını ve şehitlerimizi saygıyla andığını belirtti. Oğuz, "Ne kadar uzakta olursak olalım özel günlerde kalbimiz Türkiye'deki 80 milyon vatandaşımızla birlikte atıyor" diyerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Konuşmasının ardından Başkonsolos Oğuz'a Plecentia şehri tarafından hazırlanan Türkiye ve Türklerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayan beyanname sunuldu.

Balo'nun organizasyonundan sorumlu ATASC üyesi Burcu Tansu'da İHA mikrofonuna, 1953 yılından bu yana ATASC'ye teşekkür ettiklerini ve Cumhuriyet'in 95'inci yılını kutladıklarını ifade ederek "Amerika'dan, çok uzaklardan bir cumhuriyet mesajı yollamak istiyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Nükhet Duru konser verdi

Gecede sahne alan ünlü sanatçı Nükhet Duru da İHA mikrofonuna 29 Ekim etkinlikleri çerçevesinde ABD'de olduğunu, New York ve Washington konserlerinin ardından Los Angeles'a ATASC'nin gecesine katılmak için geldiğini söyleyerek "Coşkuyla, mutlulukla ve gururla Cumhuriyetimizi kutlayacağız" dedi. Duru, bir şarkısının Atatürk ile ilgili bir filmde kullanıldığını ve bundan gurur duyduğunu söyledi. Duru "Cumhuriyet'in 95'inci yılı kutlu ve mutlu olsun" dedi.

Nükhet Duru ABD konserlerine önümüzdeki hafta Texas eyaletinde bulunan San Antonio şehrinde devam edecek. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri 29 Ekim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title