Haberler

ABD Büyükelçisi Wilson'dan DSP'ye Ziyaret Etti

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "Kerkük'ün Geleceği, Irak Halkı Tarafından Karar Verilmesi Gereken Bir Durumdur" Dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "Kerkük'ün geleceği, Irak halkı tarafından karar verilmesi gereken bir durumdur" dedi.

Wilson, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i parti genel merkezinde ziyaret etti.Sezer, Wilson'a görevinde başarılar dileyerek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.Ecevit'in vefatından dolayı başsağlığı dileklerini ileten Wilson, "Birçok kere başbakanlık yapan Ecevit, ABD'nin iyi bir dostuydu" dedi.

Wilson, bir gazetecinin, "CHP, Irak ile ilgili Meclis'te görüşme isteyip hükümetin Irak'a müdahale için yetki alması gerektiğini söyledi. Bu konuda ABD'nin görüşü nedir?" sorusu üzerine, Irak'ın, Türkiye, ABD ve dünya açısından önemli bir konu olduğunu kaydetti.Wilson, "Bir demokratik ülkede Irak konusunun Meclis'te, medyada tartışılması çok yerinde bir davranıştır. Biz bu konudaki görüşlerimizi bildirdik. Meclis'te bu konunun ele alınması demokratik bir ülkede sağlıklı ve faydalı bir durumdur" dedi.

"ABD, Kerkük konusunda Başbakan'ın açıklamalarını içişlerine müdahale olarak algılıyor mu?" sorusu üzerine ise Wilson, şunları kaydetti:"Kerkük'ün geleceği, Irak halkı tarafından karar verilmesi gereken bir

durumdur. ABD, Türkiye ve diğer ülkelerin bu konuda görüş sahibi olması doğal ve onların Irak konusunda görüşlerini ifade etmesi önemli ama sonuç olarak karar alacak taraf Irak.Irak'ın iç siyasi gelişmeleri açısından Kerkük'ün geleceği çok hassastır. Bunu ABD ve Türk hükümeti kabul etmektedir. Bizim görüşümüze göre Kerkük'ün geleceği şekillendirilirken, oradaki istikrar ve uzlaşmayı da güçlendirecek bir

şekilde yapılmalıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title