Haberler

ABD: 'Büyük Güçler, İran'a Yeni Yaptırımlar Hazırlıyor'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean Mccormack, İran'ın Nükleer Programıyla İlgili Müzakerelere Katılan Büyük Güçlerin İran'a Yeni Yaptırımlar Öngören Bir Karar Tasarısı Hazırladığını Açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakerelere katılan büyük güçlerin İran'a yeni yaptırımlar öngören bir karar tasarısı hazırladığını açıkladı.

Sözcü, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi Rusya, ABD, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'nın dışişleri bakanlıklarında siyasetten sorumlu daire başkanlarının bugün telefonda 1.5 saat kadar İran'ın nükleer programını görüştüğünü, iyi ve yapıcı geçen bu görüşmeden sonra da BM Güvenlik Konseyi'nin karar tasarısının unsurlarını sonlandırmak amacıyla çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

McCormack, metnin BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilmesinden önce, siyasi müdürlerin kısa bir süre içinde yeniden telekonferans yoluyla görüşeceklerini de kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, dünkü açıklamasında, gelecek haftalarda yeni bir karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nin onayına sunulacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title