Haberler

ABD Başkanı Trump: Uzay Kuvvetleri Kurma Konusunda Rusya ve Çin'in Gerisinde Kaldık

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump, Kentucky'de düzenlenen mitingde ülkesinin uzay kuvvetleri kurma çalışmalarında Rusya ve Çin'in gerisinde kaldığını kabul etti.

Fox News'in haberine göre Trump, Kentucky'de düzenlenen mitingde seçmenlere hitap etti. ABD BaşkanıTrump, ülkesinin uzay kuvvetleri kurma çalışmalarında Rusya ve Çin'in gerisinde kaldığını kabul etti. Trump, "Çin ve Rusya, söz konusu kuvvetleri oluşturmaya daha önce başladı.'' diye konuştu.

''RUSYA VE ÇİN ÖNCE BAŞLADI''

Verdiği talimat üzerine ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) ABD Silahlı Kuvvetleri'nin 6. kolu olan uzaya kuvvetlerini kurma çalışmalarına başladığını anlatan Trump, ancak bu konuda Rusya ve Çin'in gerisinde kaldıklarını itiraf etti.

ABD Başkanı Trump: Uzay Kuvvetleri Kurma Konusunda Rusya ve Çin'in Gerisinde KaldıkABD Başkanı Donald Trump

Trump, "Çin ve Rusya, söz konusu kuvvetleri oluşturmaya daha önce başladı. Ancak biz de dünyanın en muhteşem halkına sahibiz, dünyanın en iyi füzelerini, tanklarını ve gemilerini üretiyoruz" dedi.

UZAYI, FETHEDİLECEK YENİ SINIR İLAN ETMİŞTİ

Trump, haziranda Beyaz Saray'daki Ulusal Uzay Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Pentagon'a ABD Silahlı Kuvvetleri'nin 6. kolu olarak uzay gücü kurulması için gerekli süreci derhal başlatmasını emrettiğini açıklamıştı.

"Uzayda Amerikan hakimiyetine sahip olmak zorundayız" diyen ABD Başkanı, uzayı fethedilecek yeni sınır ilan etmişti.

Başkan Yardımcısı Mike Pence de, Uzay Kuvvetleri'nin 2020'de kurulacağını açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Donald Trump Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title