Haberler

ABD Başkanı Trump: "Birçok yönü ile PKK, DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi"

Güncelleme:

- ABD Başkanı Trump: "Birçok yönü ile PKK, DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi"WASHINGTON - ABD Başkanı Donald Trump, "PKK birçok yönü ile DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi" dedi.

- ABD Başkanı Trump: "Birçok yönü ile Pkk, DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi"

WASHINGTON - ABD Başkanı Donald Trump, "Pkk birçok yönü ile DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi" dedi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler hakkında basının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine girmesi konusunda verdiği karar hakkında değerlendirmede bulunan Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı beni şaşırtmadı. Çünkü o bunu çok uzun süredir yapmak istiyordu. Uzun süredir Suriye ile olan sınırlarındaki kuvvetlerini güçlendiriyordu" ifadelerini kullandı.

"Esad bizim dostumuz da değil, neden onun topraklarını koruyoruz"

ABD kuvvetlerinin büyük bir kısmının bölgeden çekildiğini hatırlatan Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararının kendisini şaşırtmadığını yenileyerek, "Türkiye uzun yıllardır endişe içerisindeydi. Bu bizim için değil ama onlar için doğal. Uzun süredir ve çok zorlu bir şekilde mücadele ediyorlar. Uzun süredir Suriye'de mücadele ediyorlar, sınırda, Suriye ile olan sınırlarında. Sonra dedim ki biz neden Suriye'nin topraklarını koruyoruz? Esad bizim dostumuz da değil, neden onun topraklarını koruyoruz? Suriye'nin aynı zamanda Kürtler ile de ilişkileri var. Ki onlar melek değil" dedi.

"Pkk birçok yönü ile DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi"

Rusya'nın bölgedeki varlığının kendileri için bir anlam ifade etmediğine işaret eden Trump, Suriye'nin bölgede Rusya ile hareket etmesinin Rusya'ya bir fayda getirmeyeceğini kaydetti. Trump, "Ortak olan şey herkesin DEAŞ'tan nefret ediyor olduğu. Kürtlerin bir kısmı olan PKK birçok yönü ile DEAŞ'tan daha kötü bir terör tehdidi" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Kentucky eyaletinde çekilen bir görüntüyü Suriye diye servis eden ABC kanalının gazetecilerinden birinin sorularına cevap veren Trump, "Bu kesinlikle berbat bir şeydi. Orası Kentucky'idi. Suriye değildi. ABC bir özüt borçlu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title