Haberler

ABD Başkanı George W. Bush:

ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın Nükleer Programıyla İlgili Krizin Çözülmesinde Diplomatik Girişimlerin Tercihleri Olduğunu Söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın nükleer programıyla ilgili krizin çözülmesinde diplomatik girişimlerin tercihleri olduğunu söyledi.

Beyaz Saray'da gündemdeki konularla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Bush, İran'a askeri operasyon spekülasyonlarının dolaştığı bugünlerde, İran'ın nükleer programıyla ilgili krizi diplomasiyi kullanarak çözmekten yana olduklarını ifade etti. Bush, "Şimdiye kadar söylediğim gibi, İran'ın nükleer hırslarından vazgeçeceğine ve bunun barışçıl yollarla olacağına inancım var. Tüm diplomatik girişimlerin gayesi de bu" dedi. Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Suriye hava sahasını

ihlal ettikleri ve hava saldırısı gerçekleştirdikleri yönündeki raporlarla ilgili yorum yapmayı reddeden Bush, "Bu konuda herhangi bir açıklama yapmayacağım" dedi. Kuzey Kore'nin Suriye'ye nükleer bomba geliştirme konusunda teknik bilgi sağlayıp sağlamadığı konusunda da yorum yapmaktan kaçınan Bush, Kuzey Kore yönetimini bu konuda uyarmaktan da geri durmadı. Bush, "Kuzey Kore yönetiminden beklentimiz, nükleer programlarına ve nükleer çoğalmaya son verecekleri yönündeki sözlerini tutmalarıdır" diye konuştu.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title