Haberler

ABD Başkanı Bush, Yemen Cumhurbaşkanı ve Singapur Başbakanı ile Görüşecek

ABD Başkanı George W. Bush'un, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, Ardından da Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile Biraraya Geleceği Açıklandı.

ABD Başkanı George W. Bush'un, Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, ardından da Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile biraraya geleceği açıklandı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Bush'un 2 Mayıs'ta Yemen Cumhurbaşkanı Salih, 4 Mayıs'ta da Singapur Başbakanı Loong ile görüşeceği ifade edildi. Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, "Bush ve Salih, politika ve ekonomi alanlarındaki reform süreci ve terörle mücadelede işbirliği gibi konuları ele alacaklar" dedi. Perino bir başka yazılı açıklamasında da, en son geçtiğimiz Kasım ayında Singapur'u ziyaret eden Bush'un, 4 Mayıs'ta Başbakan Loong ile biraraya geleceğini, görüşmede bölgesel ve küresel

konuların tartışılacağını kaydetti. Singapur'un Serbest Ticaret Anlaşması üyesi olarak ABD'nin en güçlü partneri olduğunu ifade eden Perino, Afganistan ve Irak'taki savaşta ABD'nin en yakın müttefiklerinden birinin yine Singapur olduğunu sözlerine ekledi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title