Haberler

ABD Başkanı Bush'un Yeni Irak Politikası

Cumhuriyetçi Senatör Chuck Hagel, Başkan Bush'un Irak ile İlgili Yeni Planının Uygulanması Halinde, ABD'nin Vietnam'dan Sonra En Büyük Dış Politika Hatasına Düşeceğini İleri Sürdü.

Cumhuriyetçi Senatör Chuck Hagel, Başkan Bush'un Irak ile ilgili yeni planının uygulanması halinde, ABD'nin Vietnam'dan sonra en büyük dış politika hatasına düşeceğini ileri sürdü.

ABD Başkanı Bush'un yeni Irak planı, Cumhuriyetçi Parti senatörlerinden de tepki alıyor. Kongrenin Cumhuriyetçi senatörlerinden Hagel, Bush'un yeni Irak politikasını, "Başkan Bush'un dün gece açıkladığı yeni Irak planının devreye girmesi halinde, ABD'nin Vietnam'dan sonra aldığı en tehlikeli dış politika kararı olacağı düşüncesindeyim" sözleriyle eleştirdi. Hagel, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, önerileri Senato Dış İlişkiler Komitesi'ne getirmeden önce, reddedilmesi için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Senatonun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Joseph Biden, Başkan Bush'un planını 'korkunç bir hata' olarak tanımladı.

(AFP-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title