Haberler

ABD Başkanı Bush, NATO Genel Sekreteri Sheffer ile Görüştü

ABD Başkanı George W. Bush, Afganistan'daki Tüm Müttefik Ülkelerin, Bu Ülkedeki Savaşın Risklerini Paylaşmalarını İstedi.

ABD Başkanı George W. Bush, Afganistan'daki tüm müttefik ülkelerin, bu ülkedeki savaşın risklerini paylaşmalarını istedi.

Teksas'taki çiftliğinde NATO Genel Sekreteri Jaap De Hoop Sheffer ile görüştükten sonra basına açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Bush, Afganistan'da savaşın risklerinin paylaşılması gerektiğini söyledi. Bush, "Genel Sekreter Sheffer'a, müttefik ülkelerle Afganistan'daki savaşta daha fazla sorumluluk almaları ve savaşın risklerini paylaşmaları konusunda NATO ile birlikte çalışacağımıza söz verdim" dedi. Afganistan'daki hava saldırılarında yaşanan sivil ölümlere üzüldüklerini belirten Bush, bu konuda

Taliban'ı da kınadıklarını söyledi. Bush, "Afganistan'daki sivil ölümlerden dolayı büyük bir üzüntü duymaktayız. Taliban'ın kalkan olarak kullandığı Afgan halkı, onların halinden anladığımızı biliyor. Ancak Taliban'ın taktiklerine bir sempati duymuyoruz. Taliban masum insanlarla kendisini kuşatıyor. Onlarla aynı ahlaki kategoride değiliz" diye konuştu.

Öte yandan Avrupa'da kurmak istedikleri füze savunma sisteminin Rusya'yı hedef almadığına dair Moskova'yı ikna edeceğine ant içen Bush, "Rusya'yı, Avrupa'da kurmak istediğimiz sistemle ilgili ikna etmek için çalışmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

(AFP-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title